in vitro fertilisering förfaranden

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-21

Ägglossning arbetsordningen

provrörsbefruktning börjar med att förmå ägglossningen i den kvinnliga patienten. Detta görs när kvinnor sprutar själv eller injiceras med läkemedel som kallas IVF protokoll medicin stimulans som kommer att utveckla flera folliklar och ägg. Folliklar är strukturer i äggstockarna som är fyllda med vätska. Varje follikel innehåller ett enda, mikroskopiska ägg.

Egg Aspiration arbetsordningen

När hårsäckarna och ägg mognar, börjar ägget aspiration förfarandet. Efter att patienten får anestesi mediciner genom en IV, tar bort fertilitetsspecialist äggen från kvinnans äggstockar med hjälp av en nål som förs in genom överst i slidan för att komma till äggstocken och folliklar. Specialisten drar vätska tillsammans med äggen i nålen, sedan placerar det i ett IVF-labb. Efter specialist identifierar ägg, sköljer hon dem i en kultur media, sedan placerar dem i små droppar i plastskålar. Disken då hålls i IVF inkubatorer som placeras i en kontrollerad miljö.

Gödsling Förfarande

Efter fyra timmar har gått, är donerade spermier läggas individuellt för varje ägg. Detta börjar befruktning förfarandet. Nästa dag kontrollerar specialist äggen för att avgöra om de har befruktats. När befruktningen ägt rum, specialisten kulturer embryona i IVF labbet i två till fem dagar. När detta förfarande är avslutat, är de embryon som överförs till patienten livmoder.

Embryon överföringsförfarandet

embryo transfer Förfarandet liknar en cellprov och är smärtfri (ingen sedering behövs). Förfarandet börjar när specialisten använder en kateter embryotransfer fylld med embryon och sätter in det i kvinnan genom livmoderhalsen öppnande och fram till mitten av hennes livmodern. Specialisten, med hjälp av ultraljud som vägledning, matar de embryon till livmoder foder eller livmodern. Specialisten tar bort katetern och kontroller för eventuella återstående embryon. Om det finns några embryon kvar i katetern, då specialist upprepa proceduren att göra vissa att alla embryon förs in i kvinnans livmoder.

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till en förhöjd vita blodkroppar?

Relaterade artiklar


 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • rättsmedel för magkramper hos barn
 • biverkningar av Risperdal medicinering
 • hur man använder dostinex
 • varför skelett och nervsystem arbetar nära tillsammans?
 • symptom på formel allergi
 • hur man lär sig Lamaze
 • hur man hoppar över din tid
 • naturliga botemedel för trött
 • näring utbildning för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com