kalender preventivmedel

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-16
Kalendern preventivmetod, eller rytmen metoden fungerar genom att hitta den troliga tidpunkten för ägglossning, vilket är den dag ägget frigörs från äggstocken. Extra dagar sedan la, med hänsyn till osäkerheten i ägglossning dag och det faktum att spermier kan leva upp till fem dagar i en kvinnas kropp. Under dessa fertila dagar, kvinnan antingen avstår från samlag eller använder en annan preventivmetod

Du behöver:
mycket vatten
. Grapefrukt, tranbär, granatäpple och andra hälsosamma juicer.
Detox teer som ryska Kombucha te, finns på hälsokost butiker.
Detox kosttillskott, såsom mjölk tistel frö.

Hitta dina fertila dagar

För att använda kalendern preventivmetod effektivt, låt din cykel i minst fyra månader genom att ringa in första dagen i varje period. Räkna dagar för varje cykel och plocka ut den kortaste och den längsta cykler. Subtrahera 18 från det totala antalet dagar i din kortaste cykel (dvs 28 till 18=10 dagar). Från och med den första dagen av din nästa period, räkna antalet återstående dagar (10 i detta exempel) och markera ett "X" den dagen. Nu tar den längsta cykeln och subtrahera 11 dagar (dvs 30 till 11=19). Räkna den första dagen av din nästa period, räkna de återstående dagarna (19 i detta exempel) och markera ett "X" den dagen. Du bör ägglossning någonstans mellan dagar markerade med "X" och är fertila under den tiden.

Effektivitet

Enligt Preventivmedel Information Resource, felfrekvensen av kalendern preventivmetod är mellan 13 och 20 procent, beroende på korrektheten i kvinnans menstruationscykel. Att upprätthålla bästa möjliga effektivitet bör kvinnor bör räkna sin kalender varannan månad och söka andra former av preventivmedel, om deras perioder är eller blir oregelbunden. Dessutom förbättrar effektiviteten om kvinnan avstår från kön fullt ut under den fertila perioder. Annars effektiviteten i preventivmedel som används kan påverka den allmänna effektiviteten av kalendern metoden.

Body Cues

Genom att kombinera kalender preventivmetod med några enkla kroppsliga iakttagelser, kan risken för oönskade graviditeter minska ännu ytterligare. Undersök din kropps ändringar i hela ditt cykler. Några observationer kan inkludera belopp och kvalitet livmoderhalssekretet, ställning och villkor av livmoderhalsen, förändringar i bröst eller ömhet, och förändringar i stämningar. Dessa signaler kan berätta om din kalender är felaktig eller om du upplever plötsliga förändringar i din menscykel som kan påverka kalendern preventivmetod.

Previous:nothing Next:sluta röka guide

Relaterade artiklar


 • Tillbaka smärtlindring massage
 • abs motion för män
 • graviditetsillamående behandlingar
 • naturliga metoder för induktion
 • hur man kan sluta röka
 • lindring för smärta i brösten
 • övningar att göra under graviditeten
 • Hur hjälper sport barn?
 • hur man gör känsla av din diagnos
 • virus som orsakar hjärtsjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com