naturliga botemedel för post nasal drip

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-12
Baksnuva kan vara extremt irriterande. Den halsont som brukar resultat från den ständiga droppande av slem inte nödvändigtvis motiverar besöka en läkare, men det kommer säkert att göra för en obehaglig upplevelse. Den goda nyheten är att det finns några hemma metoder som du kan delta i att bidra till att minska och eller lindra dina halsont från post nasal drip. Gärna prova en eller flera för de rättsmedel tills du upptäcker den som fungerar bäst för dig

Du behöver:
Första hjälpen-kit.
vatten.
mat.
pengar.
speciella föremål.

Salt

Du kan använda den gamla råd att blanda salt i vatten och susar i baksidan av din mun så att den kan skingra slem irriterande halsen.

Honey

Du kan använda honung till rock halsen och lindrar det från irriterande effekter post nasal drip. Välj drycker med honung i dem såsom Arizona grönt te med honung. Du kan också lägga till honung till en varm kopp te. Lägg in 1 eller 2 tsk till din varmt te och dricka det sakta för att lindra din obehag.

Lemon

Syran i citron kan bidra till att minska slem som rinner ner i halsen. Värm upp en mugg full med varmt vatten och kläm citron i den. Drick den långsamt för att hjälpa till med ditt halsont

Fuktighet

Andning unken torr luft kan tjäna till att förvärra effekterna av din post nasal drip. Bekämpa detta genom att lägga till en del fukt för att din miljö. Kör en luftfuktare i rummet där du spenderar mest tid, speciellt i sovrummet medan du sover. Du kanske också vill ta en ångande varm dusch. Håll badrumsdörren stängd och overhead fläkten för att få den fulla effekten av en hemmagjord ångrum att mildra eventuella torrhet i halsen eller näsan.

Undvika mejeriprodukter

En kall tallrik glass kan verka som en inbjudande sätt att lindra din ont i halsen, men det är inte en bra idé om du lider av post nasal drip. Mejeriprodukter som mjölk, yoghurt, ost, glass och milkshakes kan faktiskt bulk upp volymen av slem droppande ner i halsen, gör din post nasal drip värre. Undvik alla mejeriprodukter från det första tecknet på post nasal drip. Om du är en vanlig lidande av detta tillstånd, kan du överväga att begränsa den mängd mjölk i din kost. Var noga med att tala med din vårdgivare om alternativa sätt att få kalcium och vitamin D om detta är den väg du väljer.

Previous:nothing Next:kylbehandling för barn

Relaterade artiklar


 • gemensamma klimakteriet symtom
 • Så för att lindra smärta i brösten under graviditeten
 • biverkningar av progesteron kräm
 • hur man kan förebygga en svampinfektion
 • naturliga botemedel för post nasal drip
 • graviditetstest faq
 • vad hormon gör binjuren utsöndrar?
 • roll coenzymer
 • träningsplaner för att få muskelmassa
 • hur man läser ett muntligt termometer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com