pediatriska hudvård plan

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-22
Huden är kroppens första försvarslinje mot infektioner och sjukdomar, och en sund barndom innehåller frisk hud. Även om vissa lidanden är uppenbara (blöjeksem), kan andra kräver lite möda åt att upptäcka och förhindra

At Birth

Barn är ofta föds med födelsemärken som antingen bleknar med tiden eller senast i vuxen ålder utan några större medicinsk risk. En enstaka undantag är en svår ELDSMÄRKE, en röd eller blåaktig födelsemärke som visas på ca 6 veckor gamla och kan växa tills barnets första födelsedag. Dessa kan bli onormalt stora, kan de blöda, och de kan störa syn, hörsel, andning och handfunktion. Laserbehandling kan rekommenderas för medicinska eller av kosmetiska skäl.

Port-vin fläckar är ungefär som hemangiom, förutom att de inte bleknar på egen hand och ibland visar andra komplikationer.

Eksem

Många barn verkar kämpa med eksem, en kronisk, kliande utslag som dyker upp i barndomen och kan pågå genom barnets tonåren. Många typer av eksem kan kontrolleras med lämplig tvätt och återfuktning, men mer extrema fall kan kräva muntliga antibiotika eller salvor från en pediatrisk dermatolog.

Förebygga liggsår

liggsår eller trycksår, utvecklas när ett område med hud är under ständig och långvarig press. Syre och näringsämnen är avskurna för huden, celler börjar dö och ont utvecklar. Barn som är orörliga, feta eller neurologiskt försämrad löper särskild risk att utveckla dessa sår, vilket kan leda till smärtsamma och farliga infektioner. Förebyggande kan vara så enkelt att identifiera de riskfaktorer och skydda huden från tryck och friktion.

Hives

Dessa röda bulor är oftast ett tecken på en allergisk reaktion och försvinner inom några timmar eller en dag eller två. Svullna läppar visar en mer allvarlig reaktion som kräver omedelbar läkarvård.

Er vakt föräldrar ska kunna gissa nästan säkert vad som orsakade reaktionen och bör vidta åtgärder för att hålla barnet från att äta eller röra dessa saker. Om reaktionen var svår, kanske föräldrarna vill göra en epinefrin penna och har sina barn bära ett armband allergi identifiering.

Löss och skabb

Dessa två kliande parasitinfektioner är mycket vanliga i barndomen men är relativt lätt att behandla. Löss är begränsade till hårbotten och kan tas bort för hand, med speciella kammar eller med over-the-counter schampo. Skabb påverka hårbotten, ansikte, palmer och andra delar av kroppen. De behandlas med receptbelagda krämer som tillämpas på natten för att hela kroppen, sedan tvättas bort på morgonen.

Previous:nothing Next:Ägglossningstest instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur man känner sig mer bekväma på läkaren
 • ansiktsservetter fakta
 • vad som väntar vid 37 veckor gravid
 • om faderskap DNA-test
 • Hur man sköter om vårdaren
 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • springmask botemedel
 • användning av ichthammol salva
 • Hur länge löss gnetter leva?
 • Suboxone faq
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com