peri klimakteriet menstruation

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-29
Peri-klimakteriet är tiden fram till klimakteriet. Denna gång eller övergång, kan vara kort eller den kan pågå i åratal. Under denna fas kan du märka en förändring i din menstruation

Hormonella Upprörd

Du kan ha tyngre eller lättare perioder, börjar hoppa perioder, spotting och du har mer extrema premenstruella symtom såsom kramper och ont i brösten, innan till uppkomsten av din tid. Dessa förändringar inträffar eftersom dina hormoner går in i huller om buller värld och inte längre arbetar i tandem med varandra. Du kanske har för mycket östrogen eller inte finns tillräckligt eller för mycket progesteron eller vice versa.
Enligt Womentowomen. com, visar det första tecknet på hormonell obalans i våra menstruationer som kan ha varit så förutsägbart som en klocka tidigare . Hormoner börjar att flytta och vax och avta när du är i peri-klimakteriet.

Östrogen och progesteron

Om en kvinna inte ägglossning under sin månatliga cykel, vilket kan vara fallet under peri-klimakteriet, då hon kommer inte att producera progesteron, enligt Power-topp. com. Roll av progesteron är att ändra konfigurationen av livmoderslemhinnan i utarbetandet av en graviditet. Det förhindrar även att ytterligare bygga upp slemhinnan av östrogen. När en peri-menopausala kvinnan inte har ägglossning, producerar hon inte progesteron, vilket kan resultera i en hormonell obalans, och hon får inte ha någon tid alls eller kan det vara extremt lätt.

Nr Period

Klimakteriet faktiskt sker när kvinnans östrogennivåer minskar så dramatiskt att livmoderslemhinnan inte längre bygger upp under första halvan av menstruationscykeln, och som ett resultat, inte menstruation inte inträffar.

oförutsägbarheten

Det är ett ganska säkert kort, även om inte alla kvinnor har denna erfarenhet, att din menscykel kommer att förändras under klimakteriet åren och blivit väldigt oförutsägbar så var beredd på det eller så mycket så att du kan vara. Bär ett block eller tampong med dig skull.

När Allt är sagt

I en artikel för More. com, skriver Alice Lesch Kelly att peri-klimakteriet, och alla dess möjligheter skötare elände, kan pågå under sex till 10 år och att klimakteriet, sig själv, är faktiskt bara en dag i livet för en kvinna, den dagen är det 365. dag (eller ett år) efter hennes senaste menstruation. . När du har gått så lång utan en period, anses du vara officiellt i klimakteriet

När du vill se en Doc

Menstrual oegentligheter är en del av peri-klimakteriet, men rekommenderar More. com att du rådgöra med din läkare om du upplever spotting eller blödning i mellan perioder eller efter kön, om du har tid mer än var tredje vecka, om blödningen varar mycket längre än det normalt gjorde och om du är översvämningar.

Previous:nothing Next:Varför hjälper tranbärsjuice med UVI?

Relaterade artiklar


 • hur man mäter blodtrycket effektivt
 • möjliga orsaker till avvikande resultat från Pap resultat
 • skillnaden mellan minipiller och kombinerade p-piller
 • Vad är den främsta funktion i matsmältningssystemet?
 • graviditet & förlossning stöd
 • ögondusch förfaranden
 • varför våra kroppar behöver vatten?
 • hur man använder finasterid
 • Hur är glukos tas in i cellerna?
 • magövningar för kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com