sammanfattning graviditet trötthet tips

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-31
Trötthet är en av de vanligaste symtomen upplevs av gravida kvinnor. Sannolikheten för att känna sig trött är störst under det första och tredje trimestern, men det obehagliga symptom kan uppträda när som helst under graviditeten. Den oerhört snabba utvecklingen av barnet plus de förändringar som redo en mors kropp för graviditet och förlossning kräver mycket energi och resurser. Du kanske inte kan undvika trötthet helt under graviditeten, men du kan ta några steg att göra den mer uthärdlig.

Du behöver:
avkopplande musik
. Bekväma sittplatser.

Vila

Även om det låter enkelt, att få bara en extra timme eller två av sömn varje natt kan göra en enorm skillnad i din energinivå. De flesta vuxna inte får de normalt rekommenderade sju till åtta timmars sömn, mycket mindre en timme extra. Du kanske måste disciplinera dig själv att gå till sängs tidigare. Om möjligt, be din make att hjälpa till lite mer med dagliga ansvar så att du kan göra mer tid för sömn. Med ett eller två korta tupplurar under dagen också bidrar till att bekämpa trötthet.

kost och motion

Om din kost är bristfällig i viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen under graviditeten, kommer du att vara mer benägna att känna trött. Den genomsnittliga gravid kvinna behöver konsumera cirka 300 extra kalorier varje dag. Dessutom äter en varierad kost. Under graviditeten bör din dagliga kost inkluderar tre portioner av protein, tre portioner av livsmedel rika på vitamin C, fyra portioner av kalcium, tre portioner av gröna och gula grönsaker och frukter, två portioner andra grönsaker och frukter, fyra portioner av fetter, och några livsmedel som innehåller järn. Måttlig motion kan också hjälpa striden trötthet. Rådgör med din läkare innan du börjar att utöva under graviditeten, och hålla sig till skonsamma aktiviteter som promenader, simning och yoga.

Tillägg

Det är svårt att äta allt du bör, näringsmässigt sett varje dag. Vissa kvinnor kan inte äta vissa hälsosamma livsmedel på grund av mat aversioner och graviditetsillamående. De flesta läkare ordinera prenatal vitamin tillskott för sina patienter. Dessa vitaminer ger en extra skjuts av material som din kropp och barnets kropp behöver. Dessa tillägg kan också ge lite extra energi. Vissa gravida kvinnor som är extremt trött kan anemisk. Detta är ett vanligt tillstånd under graviditet då moderns kropp saknas i järn. Din läkare kan utföra ett enkelt blodprov för att se om du är blodbrist, om testresultaten är positiva för anemi, kommer läkaren sannolikt föreskriva en järntabletter för dig, vilket bör bidra till att minska din trötthet.

Previous:nothing Next:hur du kan hjälpa Alzheimers hjärnan med naturliga kosttillskott

Relaterade artiklar


 • snabb viktminskning övningar
 • vad man gör när fötterna sväller under menstruationen
 • baby amning kost
 • användning av tea tree olja för löss
 • Medrol dos pack biverkningar
 • barns kost efter adenoid operation
 • graviditet hemorrhoid behandling
 • hur man tillämpar en varm & kall kompress
 • hur du spårar viktökning under graviditeten
 • förstoppning lättnad för ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com