sluta röka guide

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-16
Rökning är en vana som kan leda till allvarliga hälsoproblem såsom lungsjukdom och cancer. Göra hälsosamma förändringar i ditt liv kan vara svårt, och att sluta röka är inget undantag. Det krävs hårt arbete och uthållighet för att befria er från era nikotinberoende, men du kan göra det

Plan it Out

Gör en plan för att sluta röka. Berätta för andra när och hur du planerar att sluta. Ibland behöver någon annan för att stödja dig och hålla dig ansvarig för ditt beslut att sluta. Överväg att använda nikotin tandkött och patchar eller självhjälp inspelningar. Rådgör med din läkare om vilka sluta-röka stöd kan fungera bäst för dig. Ta bort alla tobaksprodukter från ditt hem. Hålla cigaretter i huset kommer bara fresta dig till återfall.

Sluta Dag

Avsluta helt och hållet. Att försöka minska antalet cigaretter du röker varje dag är ineffektivt, eftersom chansen att du så småningom kommer att gå tillbaka till rökning dina tidigare belopp. Växla till "light-cigaretter är också en dålig idé, eftersom du antagligen bara röker fler av dem att få nikotin din kropp behöver.

Förstår att du kommer att få arbeta hårt. Nikotinberoende orsakar din kropp att uppleva abstinenssymptom när du slutat röka. Du kan känna dig skakis eller få huvudvärk eller du kan vara irriterad eller kort stubin. Ge dig själv tid att passera genom dessa stadier, och ta ditt beslut att sluta en dag i taget.

Använd ett program för stöd och lita på det systemet. Om du använder medicin eller någon form av nikotin ersättningsprodukt, använda det regelbundet och enligt anvisningarna.

Håll upptagen. Hitta något annat att göra med händerna än rökning. Försök byta ut din rökning vana med en mer produktiv. Starta en dagbok eller blogg, ta upp en farkost, till exempel stickning eller träbearbetning, skriva brev till avlägsna vänner och släktingar, och motionera regelbundet.

Undvik dina triggers och frestelser. Om du alltid röka under en viss tid på dagen, hitta något annat att göra under den tiden. Undvika att gå till barer eller områden rökning på restauranger och offentliga platser för att hålla sig borta från frestelser.

Hantera motgångar och symptom

Du då kommer att känna lusten att röka. När dessa uppmanar hit, prova följande:
-Vänta ut det. Öva en andningsövning eller avkoppling teknik, t. ex. bön eller meditation.
-Ta en promenad för ett miljöombyte och att distrahera dig från ditt sug.
-Tänd ett ljus eller rökelse istället för en cigarett.

Du kan så småningom halka och röka en cigarett eller två under din processen att sluta. Försök att komma ihåg följande när du stavar fel.
-Du kan fortfarande sluta röka, du är inte "en rökare" igen bara för att du genomgått en mindre slip få
-Don 't förlorad i känslor av misslyckande, komma tillbaka på rätt spår med din avsluta plan. Låt inte en slip leda till andra.
-Räkna ut vad fick dig att glida upp, och göra en plan för vad man ska göra om det utlöser återvänder.

Previous:nothing Next:medicinering säkerhetstips

Relaterade artiklar


 • HEPA-filter rengöring
 • magövningar & graviditet
 • naturlig behandling för vårtor på barn
 • hur man väljer rätt barnomsorg för ditt barn
 • spädbarn HLR teknik
 • tips om garvning inomhus
 • god hälsa för barn i
 • vad är lindan?
 • Felsökning av en Ionic Breeze
 • hur man kan hjälpa anbud bröst innan en period
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com