spa akupressur behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-30
Kurorter har blivit platser för att få mer än bara en avslappnande massage och rensa ut porer i en ångande bastu. Spas har integrerat alternativ hälsa tekniker från asiatisk medicin för att ge ytterligare fördelar för hälsan. Akupressur är en sådan teknik som hjälper kroppen att frigöra och eliminera toxiner och förbättra det allmänna välbefinnandet

Akupressur

Akupressur använder fingrar, fötter eller ett objekt för att stimulera tryckpunkter på kroppen. Forntida kinesisk medicin anser att energi flödar längs meridianer (energibanor) i kroppen. Denna energi, som kallas "Chi", kan bli blockerad av stress, sjukdom och skada. Genom att stimulera vissa punkter längs meridianerna som motsvaras av specifika kroppsfunktioner, kan du släppa block, eliminera toxiner och hjälper kroppen att flytta in i ett tillstånd av balans. Dessa punkter motsvarar samma punkter som används i akupunktur, men akupunktur använder nålar för att stimulera punkter och måste göras av en utbildad professionell. Akupressur är säker och icke-invasiv. Även detta är ett populärt alternativ hälsa metoden finns det inte mycket forskning för att stödja dess hälsofördelar.

Shiatsu Massage

Shiatsu är japansk massage stil, baserat på den kinesiska akupressur metoder, som erbjuds i många kurorter. I Japan är denna metod för beröring helande en reglerad medicinsk behandling. Shiatsu massage stimulerar grundläggande tryckpunkter på kroppen att ge en person med allmänt bättre känsla. Efter shiatsu kan du uppleva mindre stress och spänningar, vilket resulterar i ett starkare immunförsvar och mer energi. Känslor av depression kan också lindras. Till skillnad från traditionella europeiska massage, använder shiatsu inte några oljor. Terapeuten arbetar varje punkt systematiskt för att släppa muskelspänningar eller endast kan fungera på ett visst problemområde.

Zonterapi

På samma sätt som kroppen innehåller stimulering poäng för varje kroppsdel och organ, zonterapi kartor kropp på olika punkter på undersidan av foten. De flesta spa utnyttja en varm saltvatten eller oljebad att blöta ner fötterna före massagen. Detta hjälper till att slappna av musklerna. Efter ungefär tio minuter, är de meter bort från badet och torkas. Behandlingen börjar vanligen med en allmän massage av foten och underbenet för att hjälpa cirkulationen. Efter detta kommer terapeuten fokusera på områden med stor spänning. Känsliga områden som skadar med ett lätt tryck kan upptäcka blockeringar. Terapeuten kommer att stimulera dessa områden med tryck på punkten och en liten cirkelrörelse.

Spas

Medan spa erbjuder akupressur massage, dessa finns främst för avkoppling ändamål och inte medicinska behandlingar. För medicinsk behandling massage, fråga om bevis för terapeuten. Om du söker akupressur för att lindra ett specifikt hälsoproblem, är det bäst att arbeta med någon som är särskilt tillstånd som akupressur terapeut eller Zonterapeut.

Previous:nothing Next:rättsmedel för stinkande fötter

Relaterade artiklar


 • om Provera medicin för klimakteriet
 • Perimenopause orsaker
 • problem som uppstår från dålig hållning
 • Vad händer när en man tar östrogen?
 • in vitro fertilisering förfaranden
 • RISPERDAL patientinformation
 • billiga lösningar för värmevallningar
 • graviditet vid 30 veckor
 • symptom på formel allergi
 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com