värmevallningar i början av graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-29
Trots att fenomen som kallas värmevallningar tros vara ett villkor i samband med klimakteriet, kan detta villkor inträffa även under graviditeten. Värmevallningar i början av graviditeten, särskilt under första trimestern, kan förekomma som moderns kropp genomgår en rad förändringar. Vaga känslor av total värme i kroppen kan upplevas vid olika tidpunkter och detta anses inte vara ovanligt

Du behöver:. .
Örontermometer
2 minuter.

Orsaker

fluktuationer i hormonnivåerna är ofta orsaken till värmevallningar under tidig graviditet. Sänkta nivåer av östrogen orsakar särskilt ökningar i värmen i moderns kropp. Detta ska inte förväxlas med en ökning i kroppstemperatur, som är ett mer allvarligt problem, särskilt om moderns kropp temperatur är över 100 grader. Omedelbar läkarvård bör eftersträvas i dessa fall.

Symtom

Enligt Mayo Clinic får en allmän känsla av total värme uppträder under värmevallningar. I många fall kommer värmen att kännas i halsen, huvudet eller de områden bröstet. Extrem svettning på natten kan också förekomma. I vissa fall kan yrsel, huvudvärk och hjärtklappning åtfölja värmevallningar. Dessa är i allmänhet inte tecken på eventuella problem. Det är inte ovanligt att gravida kvinnor känner att de måste dricka mer vätska än normalt och justera rumstemperaturen ofta på grund av värmevallningar.

Saker som kan Bring On värmevallningar

Vissa normala funktioner i det dagliga livet kan leda till heta blinkar uppstå för kvinnor i tidig graviditet. Varma drycker, kryddstark mat och koffein kan alla orsaka värmevallningar. Varma duschar eller varmt bad vatten kan komma med på värmevallningar också. Känslomässiga reaktioner kan också utlösa värmevallningar. Ilska och stress leder ofta till höjda kroppstemperatur i någon person, särskilt på gravida kvinnor.

Lindring av symptomen

Enligt amerikanska National Institutes of Health, kan någon form av motion vara bra under graviditeten för att lindra vissa symtom , kan den också ge på episoder av värmevallningar. Med hjälp av en fläkt under inomhus utövar kan lindra en del av detta tillstånd. Att bära kläder gjorda av material som andas också kommer att bidra till porerna i huden för att släppa några av kroppstemperaturen, vilket kan bidra till att minska episoder av värmevallningar. Växla former av motion till en lägre effekt typ kan rekommenderas. Simning kan vara den bästa formen av motion, och omsluter kroppen i kallt vatten.

Avslutande tankar

Fenomenet värmevallningar kan i själva verket vara en mer gemensam upplevelse bland kvinnor som blir gravida. De kan inträffa när som helst under graviditeten och är inte nödvändigtvis ett tecken på något onormalt i moderns hälsa eller barnets hälsa. Om en oväntad förändring i kroppstemperatur är märkt, skulle det dock att rekommendera att mamman rådfråga en läkare eller gynekolog.

Previous:nothing Next:peri klimakteriet menstruation

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar mg / kg / dag
 • bäcken tilt övningar under graviditeten
 • hälsosamma mellanmål för skoleleverna
 • information om muskelsystemet
 • hur man hittar ekonomiskt stöd under graviditeten
 • pediatriska celiaki symtom
 • hur man kan stoppa mul smärta naturligt
 • hur man lever med en rökare
 • hur man detox din lever naturligt
 • hur man kan stoppa en blödning klippa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com