vad är serös dränering?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-27
Serös dränering är normal dränering från en läkande sår eller snitt. Att veta vad som väntar under läkningsprocessen, som börjar omedelbart, är att ge som en aktiv deltagare i din egen vård och kommer att minska eventuella onödig oro

Definition

Ordet "seröst" betyder innehåller, om, eller liknar serum. Serös dränering finns någon dränering från ett organ hålighet eller sår som innehåller serum, är relaterad till serum eller liknar serum. Serum i människokroppen är en vattnig, klar vätska.

Bakgrund

När kroppen får ett sår eller öppet område, antingen genom skada eller operation, finns det en potential för 4 olika typer av vätskor rinna ut ur område. Var och en är en indikation på de processer som sker, signalerar om din kropp är framgångsrikt läka sig själv eller om det finns ett tillstånd eller villkor som är stör korrekt läkning av såret

Typer

Sanguinous eller blodig dränering. : När ett sår är frisk, kommer det troligtvis att vara klarröd lakvatten från det som indikerar aktiv skada. Kroppen rusar blod till området för att påbörja läkningsprocessen omedelbart efter skada eller snitt. Efter operation eller incision kan det finnas små mängder av blodiga lakvatten från snittet området. I vissa fall större mängder blod kan förväntas och kommer sannolikt finnas inom ett sår dräneringssystem fastsatt i operationsområdet
serös eller rensa avlopp. En klar, vattnig dränering eller förekomst av vätska i såret eller tömning från såret /snitt webbplats. Detta är en av den normala behandlingen med tidig läkning, men bör avta efter den läkande processen är tillräckligt pågår, vilket kommer att bero på typ och svårighetsgrad av såret och snittning.
sero-sanguinous eller rosa eller vita dränering med fläckar eller rännilar av blod: Denna typ av dränering är inte ovanligt tidigt i läkningsprocessen. Storleken på dessa dränering kan indikera att vårdgivare som aktiv blödning fortsätter i såret eller under snittet sidan
Purulent eller pus dränering. Purulent dränering kan vara gul, grön eller ljusbrun färg med en karakteristisk lukten av pus. Detta är inte en normal typ av avlopp från ett sår eller snitt område och kommer sannolikt att åtföljas av ökad rodnad, värme och viss svullnad på såret eller snitt området och du kan få en förhöjd temperatur. Purulent dränering bör rapporteras till din vårdgivare så snart som möjligt.

Överväganden

Pilonidal Support Alliansen detaljer annan dränering som du troligtvis kommer att märka början cirka 5 dagar efter kirurgi, en så kallad dränering exsudat. Denna dränering kan variera i färg från vitt till gult till grått till ljust brun och har en liten mängd lukt. Detta dränering från kroppen arbetar för att rena sig själv av död vävnad och andra material som stör läkningsprocessen.
Om dräneringen har en stark lukt, eller andra tecken på infektion är närvarande såsom öka värme och rodnad, ökad smärta och /eller svullnad i snitt webbplatsen, kontakta din vårdgivare.

Försiktighetsåtgärder

Din vårdgivare ska ge dig anvisningar om vad som väntar under läkningsprocessen av ett sår som krävde läkarvård eller ett kirurgiskt ingrepp webbplats.
Dessa är vanliga tecken och symtom som ska skickas vidare till din vårdgivare om du märker dem: Blood forsande från området, ökad förekomst av stora blodproppar, en stor mängd serös vätska rinner från området, rodnad, ömhet, värme, svullnad eller förekomsten av feber.

Previous:nothing Next:hur du kan maximera solskydd

Relaterade artiklar


 • användning av syrgas i hemmet
 • hur man förebygger njursten under graviditeten
 • snarkar rättsmedel
 • fitness tips för mammor att
 • om drogmissbruk under graviditeten
 • behandling av trotssyndrom sjukdom
 • hur man kan stoppa mjäll
 • HIV information för barn
 • airbrush tanning fakta
 • hur man förstår amblyopi hos vuxna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com