vad man ska göra för huvudlöss?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-04
Hantering av huvudlöss är aldrig kul. Men eftersom de kan angripa hår och hårbotten av någon, oavsett deras ålder, kön eller standarder i personlig hygien, är det viktigt att veta vad man ska göra i händelse av ett angrepp. Huvudlöss sprids från person till person genom direkt kontakt. Veta vilka åtgärder att vidta för att undanröja den huvudlöss hjälper till att förhindra att de sprids till fler personer i huset

behandla dessa med löss

Endast de som har löss angrepp bör behandlas med en flaska löss-dödande medicin. De som ammar eller är gravida bör aldrig använda medicinen huvudlöss och bör i stället se en läkare för behandling rådgivning. Tvätta inte håret för en till två dagar efter behandlingen är klar. Du kommer att behöva kontrollera hår och hårbotten dagligen i upp till en vecka för löss och gnetter som fortfarande var vid liv efter behandlingen.

Nits är löss ägg, och de börjar mycket små, vilket innebär att du kanske inte ser dem förrän några dagar efter den första behandlingen. De är klistrade på hårstrået, mot hårbotten, och kan vara svåra att få bort. Avskaffandet av löss och gnetter kan göras med hjälp av en nit kam, även om vissa tycker att ta bort nits hand för att vara lättare. Du kan behöva reträtt i sju dagar efter den första behandlingen om man fortsätter att hitta leva löss.

Behandla The House

Du kommer att vilja maskintvätt alla tvättbara lakan, kuddar och kläder som den smittade används på dagen av behandlingen och två dagar innan dess. Det tvättbara föremål skall tvättas i varmt vatten och torkas i minst 20 minuter på hög värme. För objekt som inte tvättas i maskin, de måste föras till kemtvätten. Uppstoppade djur som barn med begagnade infestationer ska placeras i en väska som är helt förseglad i två veckor så att lössen kommer att dö.

Dammsug alla golv och möbler i hemmet dagligen tills angrepp är under kontroll, med särskild hänsyn till om den person med angrepp tillbringar mycket tid. Se också till att du njuter alla borstar och kammar i alkohollösning för en timme sedan skölja dem med hett vatten.

Vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra ytterligare infestationer

Aldrig dela kammar, hårband, hörlurar, handdukar, kläder eller andra typer av personliga föremål som kan passera löss från en person till en annan. Du kommer också att vilja hålla ett öga på täta huvudet scratching, eftersom detta skulle kunna vara ett tecken på löss. Undvik direkt kontakt med någon som behandlar för närvarande huvudlöss tills de har gått igenom lämplig behandling och har ett friskintyg.

Previous:nothing Next:Vad är pH av saliv?

Relaterade artiklar


 • tillväxt av preemies
 • Hur en MR-maskin?
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • hur man tar hand om en äldre hud (eller förhindra torr, kliande, rashy hud)
 • hur man håller rädda dina barn från fetma
 • hur man kan spara ditt liv med en egen Heimlich manöver
 • hur man förstår riskerna med att bära flip flops
 • hur man rengör en nätansluten öra
 • tidigt graviditetstest & falska negativa
 • Vad kan antimykotika orsaka?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com