varicosity behandling

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-23
Varicosity, eller utveckling av åderbråck, är i stort en ärftlig problem. De ventiler som styr flödet av blod i venerna kan vara svaga, eller venen väggar kan vara tunn. Detta problem kan kraftigt förvärras av fetma, tillbringade långa timmar stående eller gående och graviditet. Åderbråck är ofta smärtsamma och kan bli farligt såriga med tiden. De får också med tiden leda till livshotande blodproppar

INJEKTIONSBEHANDLINGAR för Varicosity

För mer än 100 år, i en process som kallas scleroterapi, har åderbråck behandlats genom att injicera medicin i venerna. Medicineringen tvingar venerna att svälla och nära. Över tid är det numera icke-fungerande blodkärl absorberas tillbaka i kroppen att ta bort åderbråck. Detta förfarande är oftast ganska smärtfri och kan utföras som en patient ut förfarande.

Kirurgisk behandling av åderbråck

Ett sätt att behandla åderbråck är helt enkelt att kirurgiskt ta bort dem från benet. Åderbråck köra nära ytan av huden på benet. Eftersom endast 10 procent av benet blod som skall återlämnas till hjärtat genom ytliga venerna, ta bort vener har liten inverkan på kroppens funktioner. Denna process, som kallas ven ligatur eller strippa, verkar ofta erbjuda en bättre långsiktig lösning att åderbråck än scleroterapi.
Nya kirurgiska ingrepp, liksom Chiva, försök att behandla orsaken av åderbråck med hjälp av ultraljud för att identifiera exakt vilka ventiler i venerna är inte fungerar korrekt. Små snitt görs för att omdirigera blodflödet för att förhindra överbelastning funktionsstörningen ventiler. Chiva ger mycket goda resultat i de patienter som kan dra nytta av behandlingen, men det är endast avsedd för ungefär hälften av alla patienter.

Laserablation och strålbehandling behandling av åderbråck

Endovenous termisk ablation, som ibland kallas endovenous laser terapi (EVLT) innebär att trä en laser genom ett snitt hela vägen genom ett åderbråck. Eftersom lasern dras tillbaka genom venen är det påslagen att bränna venen, stänga det permanent. Den brända ven ytterst absorberas av ben och blod är omdirigeras till andra, starkare vener i benet.
Strålbehandling ablation för åderbråck följer en liknande metod. En kateter är träs genom en ven och det är tillbaka avger den värme som stänger venen permanent. Kroppen absorberar venen och omdirigerar blodet.

Behandling av åderbråck kan vara viktigt

Trots att många människor ser åderbråck som i första hand en kosmetisk fråga, över tid tenderar de att bli värre och de kan säkert bli livshotande i många om de lämnas obehandlade. Äldre patienter som upplever smärta när de går, som har sår åderbråck, eller som utvecklar blodproppar upplever sannolikt betydligt högre dödlighet. Tidigt kan effektiv behandling vara viktigt att den långsiktiga hälsan för många patienter.

Previous:nothing Next:botemedel mot hicka

Relaterade artiklar


 • vad är risk försäkring?
 • biverkningar av Mirena preventivmedel enhet
 • tonåren cervixcancerprevention
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • det bästa botemedlet för sinus tryck
 • tips för blivande mammor
 • Hur sluta röka cigaretter
 • hur man hittar svar på medicinska frågor
 • varför sväller fötterna upp?
 • vägbeskrivning till första svar graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com