Grupp C streptokocker behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-15
Symptomen på STREP hals är lätta att minnas och viktigt att veta-en mycket ont i halsen, feber över 100, ingen hosta, svullna tonsiller, pus på tonsiller och svullna lymfkörtlar i nacken. Vid tiden tre eller fler av dessa symtom är i bevis, bör de flesta människor ser sina läkare. Vid tiden alla symptom som bevisning, borde de verkligen. Underlåtenhet att behandla en streptokock-infektion kan leda till döden eller allvarliga och långvariga skador

Du behöver:. .
Recept för Yaz
Sjukförsäkringskortet.

Varför Läkare fröken Strep Grupp C

Normalt när en patient uppvisar sig till en läkare med vad som kan vara en STREP infektion, driver läkaren en snabb antigentest för STREP. Detta kommer att plocka upp Strep A men inte STREP C. Om patienten bara har två eller tre av symptomen för STREP, han kan skickas hem utan behandling. Om du tror att du har en streptokock-infektion trots en negativ antigentest, be din läkare att kultur halsen. Detta är det enda sättet för närvarande att identifiera STREP C.

Antibiotika

De flesta patienter uppfattar STREP C som en dålig ont i halsen. I många fall kommer de att behandla det med over-the-counter smärtstillande och halsont pastiller. De kan också gurgla med saltvatten eller ta vitamin C. I många fall kommer att kunna bekämpa sjukdomen av. Men i vissa fall kommer symptomen bli mycket allvarligt under loppet av 3 eller 4 dagar och patienter kommer att söka läkarvård. De flesta läkare kommer då att behandla dem med antibiotika, eftersom STREP C är en allvarlig sjukdom som kan orsaka sinus bölder, öroninflammation och även reumatisk feber om de lämnas obehandlade. Det kan även vara dödlig för små barn. Penicillin är den standard antibiotikum som används för att behandla STREP C, härdning upp till 90% av fallen. För barn är amoxicillin används ofta istället. Oavsett vilken antibiotika används, stor försiktighet måste vidtas för att avsluta hela loppet av antibiotika för att undvika att skapa en infektion STREP C som är immun mot antibiotika. Strep C inte bör behandlas utan hjälp av en läkare en gång symtomen förvärras.

Behandla smärta och feber

Strep C är en mycket smärtsam sjukdom. Att behandla smärta gör att patienten sover och äter som påskyndar återhämtningen. Tylenol, Alvedon eller Motrin fungerar bra för att kontrollera smärta i de flesta fall. Svårare fall av streptokocker C kommer att kräva behandling med receptbelagda smärtstillande medel.

Mat Vätska

Patienter med en STREP infektion hitta äta och dricka smärtsam. Drycker och livsmedel som är varm, snarare än varm eller kall, tolereras bäst. Vatten är vad de flesta människor väljer att dricka, men svagt te kan vara ganska lugnande eftersom tannin syror i te arbetet som bedövningsmedel på halsen. Soppor och buljonger klart fungerar bäst när infektionen är på topp. Toast och andra livsmedel som kan repa slemhinnan i halsen är inte att rekommendera.

Previous:nothing Next:aktuella smärtlindring

Relaterade artiklar


 • hur man mäter blodtrycket effektivt
 • fritidsverksamhet för seniorer
 • hur snart ta prenatal vitaminer
 • orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper
 • Vilka är de behandlingar för milier?
 • magövningar för kvinnor
 • låg Carb diet under graviditeten
 • Hur man känner igen feberkramper
 • hur man skriver en dödsruna för någon som begått självmord
 • symptom på stress under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com