Hur är diabetes passerade genetiskt?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-15

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

chanser att utveckla diabetes Genetiskt

Det finns en betydande genetisk komponent i utvecklingen av diabetes, framför allt vid typ 2-diabetes, även om en fullständig förståelse av den exakta mekanismen för detta inte är känt. Om du har en förälder som har utvecklat typ 2-diabetes, så har du en högre risk att utveckla diabetes.

Om din förälder fick diagnosen diabetes efter sin 50-årsdag, så har du en 1 chans på 13 att utveckla diabetes. Om diagnosen före sin 50-årsdag, så har du en 1 av 7 risken att utveckla diabetes. Dessutom, om båda dina föräldrar har typ 2-diabetes, då din risk att utveckla diabetes ökar till en 1 på 2 chansen.

Din kroppens reaktion på söta livsmedel

Det sätt på vilket kroppen reagerar på söta livsmedel kan leda till utveckling av typ 2 diabetes. Din genetik kommer att bidra till stor del på hur din kropp reagerar på söt mat. Om din kropp inte kan reglera dina glukosnivåer efter konsumtionen av bearbetade godis, kan då konsumtionen av söta livsmedel medföra en stegring av blodsockernivån och eventuell utveckling av diabetes.

Diet påverkar de genetiskt predisponerade för diabetes

Om du är genetiskt predisponerade för att utveckla diabetes, då din kost kan få en betydande inverkan på sannolikheten för att utveckla diabetes. En kost som regelbundet ingår livsmedel som innehåller höga halter av förädlade kolhydrater och få färsk frukt, grönsaker eller fiber kommer att göra din anlag för högt blodsocker en mycket större riskfaktor för utveckling av typ 2-diabetes.

snabbmat och andra stekt mat kan också öka risken för att utveckla diabetes om du redan är genetiskt predisponerade för sjukdomen. Dessa typer av livsmedel medföra betydande viktökning och har ett högt glykemiskt index, vilka båda kan stimulera utvecklingen av diabetes hos dem som redan är mottagliga för.

Livsstil påverkar dem som är predisponerade för diabetes

En livsstil som inte omfatta en regelbunden motion kan också förvärra din genetiska riskfaktorer för diabetes. Utan en ordentlig mängd motion, kan din kropp börjar förlora sin förmåga att reglera nivåerna av blodsocker som sedan kan leda till typ 2-diabetes, speciellt om du redan är genetiskt predisponerade. Dessutom, om du regelbundet konsumerar stora mängder alkohol, lägger du till en annan betydande riskfaktor för utveckling av typ 2 diabetes.

Previous:nothing Next:Grupp C streptokocker behandling

Relaterade artiklar


 • Finns det ett test för Alzheimers?
 • sätt att stoppa graviditetsillamående
 • de bästa behandlingarna för hemorrojder
 • hur man handskas med sörjande en förlust
 • poliovaccin: muskelspasmer och biverkningar
 • varicosity behandling
 • mycket socker diet effekter på de äldre
 • rolig övning för barn
 • Definitionen av kroppens mekanik
 • hur du kontrollerar om ditt barn är annorlunda eller speciell
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com