Hur snart efter en LH-stegringen gör ägglossning du?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-27
Påvisa LH-ökningen är ett ovärderligt verktyg för familjeplanering, fertilitet och försöker bli gravid. En del av den naturliga menstruation processen så är det ett ganska specifik tidpunkt då befruktning är optimal. Förståelse mer om LH-stegringen, och hur snart efter det du har ägglossning, är nyckeln till framgång förbättra fertiliteten förutsägelser och tidpunkten för samlag

Fakta

LH är en frisättning av ett hormon (luteiniserande hormon) från hypofysen. Processen börjar när hjärnan sänder detta mycket identifierbar signal till äggstocken för att låta den veta att ett ägg är redo att släppas. Det börjar när hjärnan erkänner högre östrogen-nivåer (som tillverkas av ägg som når mognad). LH stimulerar kroppen att skapa progesteron, tunna follikeln kring moget ägg och låt ägget att släppas.

Betydelse

Identifiera din LH-ökning är avgörande eftersom det bidrar till mer exakt förutsäga ägglossning och förbättra framgång i befruktningen. Du kan identifiera en LH-ökning i urinen med hjälp av en over-the-counter kit urinprov (fortplantningsförmåga prediktor). Test mellan middag och 03:00 för de mest korrekta. Once you see en positive response (med angivande av LH-stigningen) you can expect ovulation till occur within 36 timmar (med most women ovulating inom 12 till 24 hours). Om du tid samlag falla på den dag du upplever LH-processen och nästa dag kommer du att maximera din chans att bli gravida.

När ska testas och vad som händer nu

Den genomsnittliga kvinnan erfarenheter LH någonstans mellan dag 12 och dag 16 i hennes menstruationscykel. När LH-stegringen inträffar, är meios (processen av celldelning vilket minskar cellens kromosomer med hälften) återupptogs i cellerna i äggstockarna. Meios är en nödvändig process för att ägget att förena med spermier (som också genomgår meios) och ändå behålla rätt mängd kromosomer.

Timing är allt

När ett ägg frigörs, är det möjligt att befruktas för en tidsperiod på 12 till 24 timmar. Detta är viktigt att hålla i minnet, eftersom identifiering av LH-stegringen kommer bättre att paret efter att bli gravid för att framgångsrikt befrukta ägget inom denna tidsram. Efter 24 timmar börjar ägget att upplösas. Eftersom spermier kan leva i en kvinnas kropp i upp till fem dagar, är det idealiskt i många fall att ha samlag redan innan ägglossningen för att maximera möjligheten för befruktning.

Överväganden

Om du inte har en regelbunden menstruationscykel, Det är viktigt att arbeta med din läkare för att avgöra din rusningstrafik av fertilitet och den bästa tiden att testa för LH. Cirka 10 procent av kvinnor som använder kit för att förutsäga ägglossning kommer inte att se ett positivt resultat för LH. Majoriteten av kvinnor får den plötsliga ökningen av 8:00 på morgonen. Det tar dock cirka fyra timmar för hormonet ska kunna spåras i urinen. Använda testkit för tidigt på dagen kan ge ett felaktigt resultat. Om du har testat och misslyckats med att bli gravid i flera månader, testar två gånger per dag kan resultera i mer exakta timing.

Previous:nothing Next:steg att vara frisk

Relaterade artiklar


 • vad är botulism hos spädbarn?
 • tips om garvning inomhus
 • hur man kan sluta röka
 • Felsökning av en Ionic Breeze
 • Hur sluta röka cold turkey
 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • möjliga reaktioner mot bältros vaccination
 • baby amning kost
 • hur man kan övervinna rodnande
 • hur man skriver en dödsruna för någon som begått självmord
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com