MMR vaccination av barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-28
MPR-vaccin är känd som en vaccination som barn måste få innan de börjar skolan. Det är ett vaccin som arbetar för att förhindra tre sjukdomar: mässling, påssjuka och röda hund. Dessa sjukdomar är luftburna sjukdomar, vilket innebär att ditt barn kan fånga dem genom att andas i infekterade droppar. Med vaccinet kan många barn slippa dessa sjukdomar, och deras liv kan sparas samt

Dosering

Spädbarn brukar få sin första MMR skott när de är i åldrarna 12 och 15 månader. En andra dos följer när de är mellan 4 och 6 år gamla. De kan få MMR-vaccin samtidigt som de får andra vaccinationer också.

Kontraindikationer

Om ditt barn är sjukt när hon ska få MMR skott, skulle det vara klokt att vänta tills hon är bättre, speciellt om hon har feber. Alla barn som är allergiska mot gelatin eller neomycin eller har haft en dålig reaktion till en annan MPR-vaccin bör definitivt inte få det. Det är klokt att rådgöra med ditt barns läkare om ditt barn har någon form av sjukdom som hämmar hans immunförsvar, exempelvis hiv /aids eller cancer (inklusive barn som får behandling för cancer). Om han har problem med sitt blod eller har haft en blodtransfusion är det också klokt att rådgöra med sin läkare innan.

Eventuella biverkningar

Som med alla läkemedel kan MMR vaccinet orsaka biverkningar hos barnet. Ditt barn kan ha feber efteråt eller hudutslag, särskilt runt den plats där injektionen gavs. Webbplatsen kan också vara mycket anbud vid beröring. Nacke eller ansiktsbehandling körtlar kan bli svullen. Allvarligare biverkningar som skall rapporteras eller behandlas direkt är kramper, ledvärk eller en blodsjukdom.
Läkarna är inte säker på om följande problem orsakas av MPR-vaccinet, eftersom de inte händer särskilt ofta. De omfattar hörselnedsättning, skador i hjärnan och medvetslöshet. Naturligtvis kan patienten vara allergisk mot vaccinet, vilket kan resultera i tecken på allergi, såsom svårigheter att andas, skenande hjärta eller nässelutslag.

Överväganden

Det har gjorts många studier gjorts på förhållandet mellan MPR-vaccin och en möjlig länk till autism. CDC säger att det inte orsakar autism, men många föräldrar är inte övertygade. Man trodde att timerosal kan vara en möjlig orsak, men det har tagits ut av alla de vacciner som ges i USA för närvarande. Många föräldrar till autistiska barn har tagit upp denna fråga eftersom deras barn kan ha börjat som visar tecken på autism efter att de fick MPR-vaccinet, men denna teori har inte kunnat bevisas. En förespråkare för denna teori från England, Andrew Wakefield, 1997, skrev en utläggning om just detta ämne, uppmuntrande teorin att MPR verkligen orsakar autism, många föräldrar lyssnade och slutade vaccinera sina barn, och som ett resultat av de skattesatser mässling infektion har gått upp i England. Problemet var att han aldrig gjorde några verkliga provet för att testa sin teori ut. Teorin har ännu inte bevisats, eftersom det finns många möjliga orsaker till autism, inklusive genetiska faktorer.

Slutsats

Vad gäller huruvida barnet ska få MPR-vaccinet, som är ett personligt beslut. I flesta fall är dock vaccinet mer fördelaktigt, eftersom ditt barn kommer troligen inte att behöva genomlida en fruktansvärd sjukdom som skulle kunna utveckla komplikationer.

Previous:nothing Next:spädbarn Last och spinal stress

Relaterade artiklar


 • hur man använder en nit kam att bli av med löss
 • virus som orsakar hjärtsjukdomar
 • vad är follikelstimulerande hormoner?
 • förlossning smärtlindring
 • prostata infektion behandlingar
 • hur du kan få linser i ögonen
 • Vad är 10 sätt att hjälpa en Alzheimers familj?
 • Orsaken till trötthet
 • hur man använder Jobs livsmedel för att stanna ung och levande
 • graviditet information för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com