Motion & förebyggande av cancer

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-07
Det finns många faktorer som påverkar om en person utvecklar cancer. Dessa inkluderar genetik, miljö och val av livsstil. Några av de livsstilsval som är nära kopplade till cancer är rökning, fysisk aktivitet och kost. American Cancer Society (ACS) innehåller särskilda rekommendationer cancerprevention som baseras på kliniska bevis

fysisk aktivitet Rekommendationer

American Cancer Society och American College of Sports Medicine uppmuntra vuxna att ha 30 minuter eller mer av måttlig till tung träning fem till sju dagar varje vecka. Måttlig aktivitet kan göras när du bär en konversation. Om övningen är för svårt att föra ett samtal, det anses tung eller stark. Medan en halvtimme är minsta rekommenderade tidsram för verksamheten, bör en person har som mål att vara att arbeta sig upp till 45 minuter till en timmes motion. Detta behöver inte förekomma i en session, ihållande övning i anfall av minst 10 minuter kan kombineras för att möta ACS rekommendation. ACS rekommenderar att barnen är aktiva minst en timme på minst fem dagar i veckan.

Vad räknas in i denna rekommendation

ACS skiljer mellan motion och regelbunden daglig fysisk aktivitet. I båda fallen är kroppen aktiv, men motion är unikt i att det är planerat, avsiktlig och repetitiv. Saker som att gå runt i affären medan shopping inte räknas mot rekommenderade aktivitetsnivån. Vilken verksamhet som uppmuntras är de som får puls upp och hålla upp det i minst 10 minuter. Detta görs enklast när verksamheten använder stora muskler i armar och ben-under raska promenader, jogging, simning och cykling, till exempel.

balansgång

Inte bara ACS understryker behovet av en viss typ av aktivitet under en viss tid, men det pekar på behovet av en annan kritisk faktor: balans. För motion för att vara effektivt för att förhindra cancer, måste det balansera antalet kalorier du tar in med det nummer som du förbränner under aktivitet. Det beror på att ta in många fler kalorier än du förbränner kommer att resultera i övervikt, vilket ökar risken för cancer. Du kan beräkna antalet kalorier du behöver äta och bränna varje dag genom att beräkna deras ämnesomsättning och ansluta den till den Harris Benedict formeln (se Resurser nedan).

Previous:nothing Next:klimakteriet och ömhet i brösten

Relaterade artiklar


 • Vilka är effekterna av silverax
 • artros behandling under graviditet
 • frågor att ställa i en graviditet tidskrift
 • hur man kan minska symtom på morgonen sjukdom
 • naturliga förebyggande av cancer
 • hur man förebygger njursten under graviditeten
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • hur man får tillbaka din kropp efter en bebis
 • hjälp för andningsbesvär
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com