andningsteknik

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-18
Breath är nödvändigt för allt mänskligt liv. Även om många av oss inte andas bra, kan vi dra full nytta av den fysiska och mentala fördelar genom att lära sig rätt andningsteknik. Medan det finns otaliga typer av andningstekniker och övningar, i denna artikel kommer vi att införa grundläggande typer av andning och några enkla tekniker för att få igång

sinne, kropp och hälsa

Dr Andrew Weil, en välkänd hälsa rådgivare, säger: "Andningen är bron mellan kropp och själ, sambandet mellan medvetande och medvetslöshet, förflyttning av ande i materien. Andningen är nyckeln till hälsa och välbefinnande, en funktion vi kan lära oss att reglera och utveckla för att förbättra vår fysiska, mentala och andliga välbefinnande. "

Typer av Andning

finns två grundläggande typer av andning , bröst andning och bukandning. De flesta av oss andas på ett omedvetet sätt med grunda, snabba och ineffektiva andetag att endast fylla den övre lungorna. Detta är bröst andas. Detta sätt att andas gränser syretransporten i blodet och saktar näringstillförsel till vävnader.

bukandning resultat när vi deltar i medveten andning, fylla och tömma lungorna mer fullständigt.

Beginner's andningsteknik

Weil föreslår följande andningsteknik för nybörjare. Börja med att sluta ögonen i några minuter. Öva flytta din andedräkt. Håll ryggen rak. Börja med en djup, hörbar suck, sedan tyst andas in och se hur långsamt, djupt, lugnt och regelbundet du kan göra din andning och fortfarande ha det känns helt bekväm. Du ska känna att du får tillräckligt med luft. Gör detta i minst åtta andetag. Gör denna övning så ofta du kan.

Belly Breath Motion

En annan enkel övning för att lära sig att andas abdominally kommer från University of Missouri, Kansas City Extension Center. Ligg platt på rygg för att få en ordentlig känsla av djup andning. Placera händerna, handflatorna nedåt, på magen, vid foten av bröstkorgen. Se till att långfingrarna på båda händerna är knappt röra varandra, och ta ett djupt andetag. Andas ut och börja om igen. För bästa resultat, praxis denna övning i fem minuter.

Previous:nothing Next:historia akutvård

Relaterade artiklar


 • hur man har ett säkert sommar graviditet
 • graviditet på 23 veckor
 • hur man hoppar över din tid
 • hur man gör benlyft utan att skada ryggen
 • Hur växer svamp på mat?
 • hur du ökar din energi naturligt
 • näringsvärdena i sötpotatis
 • hur man kan spara ditt liv med en egen Heimlich manöver
 • hur du kan maximera solskydd
 • biverkningar av Trileptal
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com