androgen dominans & premenopause

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-18
Generellt när vi diskuterar kvinnors hormoner vi tänker på östrogen och progesteron, men är testosteron en viktig hormon också. När allt är att klicka hormon-vis bör en kvinna se ut och må bra. När hormonerna får ut av smäll, som ofta händer under premenopause (kallas även klimakteriet), kan resultatet bli förvirrande för kvinnan. När det finns för mycket testosteron, det kallas androgen dominans

den goda delen

Den goda delen om testosteron (androgen) är att det bränsle kvinnans sexlust, stärker hennes ben, upphöjer stämningar, lugnar klimakteriebesvär, och ökar energi och sexuell känsla i könsorganen och bröstvårtorna, enligt Content4reprint. com.

upp-och nedgångar av androgener

För mycket testosteron hos kvinnor kan leda till endometrios, PMS, polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), tumörer och cystor på äggstockarna. PCOS karakteriseras av insulinresistens, hyper-androgenism och kronisk menstruation oegentligheter. Om en kvinna lider av androgen dominans hon kan uppleva viktökning, vätskeretention, oregelbundna menstruationer, trötthet, akne, håravfall och oönskat hår skjuter upp på hennes kropp.

Fler dåliga nyheter

Stora mängder av androgen kan också leda till livmodercancer, benskörhet, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom, infertilitet och hypofysadenom.

när det är för låg

Å andra sidan, precis som östrogen och progesteron minskar under premenopause (även om östrogen nivåer kan bli för högt ibland under denna fas av en kvinnas liv) testosteron (androgen) kan också minska, som kan orsaka depression och leda till porösa bensjukdom (osteoporos).

ur balans

Zrtlab. com förklarar att androgen dominans är ett resultat av obalanserade hormoner. När det finns för många androgener i förhållande till östrogen eller progesteron, vilket kan ske under premenopause kommer detta orsaka de symptom som beskrivs ovan.

progesteron

Dr John Lee förklarar att om testosteron stannar i en kvinnas kropp för länge, vilket kan hända om östrogen och progesteron inte fungerar korrekt, kan detta leda till androgena egenskaper, såsom håravfall, akne och överskott kroppsbehåring. Han rekommenderar att man använder ett naturligt progesteron creme till kamp fysiska problem som orsakas av androgen dominans.

Previous:nothing Next:vad är mjuka bröst?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med celluliter
 • vad hormon gör binjuren utsöndrar?
 • biverkningar av Risperdal medicinering
 • steriliseringsmetoder och tekniker
 • mycket socker diet effekter på de äldre
 • Vad händer under den första trimestern av graviditeten?
 • biverkningar av Pulmicort Respules
 • Hur är glukos tas in i cellerna?
 • orsak av svamp
 • vad är en ob gyn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com