antiinflammatoriska läkemedel biverkningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-07
Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID, är förmodligen det mest använda antiinflammatoriska typer av mediciner. De inte bara bidra till att minska inflammation och svullnad, men de hjälper också till att minska feber och bidra till att minska smärtan avsevärt. De kan användas för att behandla artrit, inklusive reumatoid artrit, mensvärk hos kvinnor, och smärta i samband med olika typer av skador. De kommer med biverkningar, men som kan ha en effekt på olika delar av kroppen

Kardiovaskulära effekter

NSAID kan få ditt blodtryck att gå upp, vilket leder till högt blodtryck. Det är också möjligt att de kan orsaka din puls att öka. Onormal hjärtrytm kan utveckla. Vätska kan också byggas upp i kroppen, orsakar dina ben att svälla, vilket faktiskt är ganska anmärkningsvärt, ja, om du inte har en massa svullnad, trycka in med fingrarna lämnar märkbar gropar i svullna vävnader

. Hudeffekter

Om du tar NSAID-preparat, kan du få klåda i huden eller ens en hudutslag, särskilt om de utsätts för solen.

gastrointestinala effekter

Gastrointestinala effekter har varit ett problem med NSAID, eftersom de har varit kända för att orsaka sår och blödningar. Sår kan leda till vissa komplikationer, till exempel ett perforerat magsår. Om du tar NSAID utan mat, det är möjligt att du kan bli sjuk till magen. Du kan gå ner i vikt och har ont i magen, tillsammans med diarré eller en uppbyggd av gas. En mer allvarlig biverkning är kolestatisk hepatit.

Urogenitala effekter

Det är möjligt att NSAID-preparat kan bli giftiga för njurarna, vilket ger en stor mängd skador. Du kan börja med problem när de försöker att urinera, inklusive brännande eller smärta. Du kan ha blod i urinen, eller det kan bli allt svårare att du även utsöndra någon urin. Så småningom kan njurarna stängas helt.

Hematologiska effekter

NSAID kan orsaka olika blodsjukdomar. Kraftig blödning kan bli problematisk efter en skada eller kirurgiskt ingrepp. Bloddyskrasi kan utvecklas, vilket är en förutsättning av blodet eller benmärgen som antingen hindrar en från att fungera korrekt, ett exempel kan inkludera leukemi eller ens en form av blodbrist som kallas aplastisk anemi, där det finns för mycket av ett minskat antal röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar.

Övriga Effekter

Andra biverkningar relaterade till NSAID kan omfatta ringningar i öronen, en känsla av trötthet, yrsel, mentala förändringar, såsom förvirring, och problem med synen.
Naturligtvis är det viktigt att du diskutera eventuella biverkningar med din läkare, så att han kan göra nödvändiga ändringar i din medicinsk diet.

Previous:nothing Next:bästa sätten att bli gravid med polycystiskt ovariesyndrom

Relaterade artiklar


 • behandla akne under graviditeten
 • hur läka ischias
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • Vad händer när en man tar östrogen?
 • Hur är rabies behandlas eller botas?
 • Graviditet och snabb viktuppgång
 • naturläkemedel mot klimakteriet
 • ögondusch förfaranden
 • hur du kontrollerar om ditt barn är annorlunda eller speciell
 • Hur får jag vatten ur mina öron?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com