bästa sätten att bli gravid med polycystiskt ovariesyndrom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-07
Polycystiskt ovariesyndrom är en hormonell störning som orsakar kvinnor att drabbas av en mängd olika symptom. Alla kvinnor med PCOS har oregelbunden eller frånvarande menstruationer. De ägglossning inte regelbundet, vilket gör att de lider av infertilitet. Kvinnor med PCOS har onormala insulinnivåer, och stora mängder av androgen (testosteron) som produceras i äggstockarna

receptbelagda mediciner

Kvinnor med PCOS kan ha nytta av att använda läkemedel som utlöser ägglossningen. Clomid är ett läkemedel som skrevs ut som utlöser ovulation. Metformin (Glucophage) minskar insulin i blodet. Detta läkemedel används tillsammans med Clomid för att öka chansen för befruktning. HCG (humant koriongonadotropin) används också med Clomid för att stimulera frisättning av ägg. HMG (humant menopaus gonadotropin) ges för att utveckla ägg folliklar. Andra receptbelagda läkemedel inkluderar follikelstimulerande hormoner GnRH (gonadotropinfrisättande hormoner), GNRHA (gonadotropinfrisättande hormoner analoger) och prolaktinhämmande droger.

kirurgiskt ingrepp

Om befruktningen inte uppnås med hjälp av receptbelagda läkemedlen kan din läkare föreslå en procedur som kallas laparoskopisk ovariell borrning. Detta är ett kirurgiskt ingrepp som utförs på en öppenvårdsmottagning. Kirurger infoga en laparoskop (liten kamera) in i buken genom ett litet snitt. Efter att ha fått detaljerade bilder av äggstockar, för läkaren skär kirurgiska instrument som använder laser energi bränna hål i cystor på äggstockarna. Målet med detta förfarande är att stimulera ägglossning genom att minska produktionen av testosteron.

assisterad reproduktion

En annan metod kvinnor med PCOS kan använda i sina försök att bli gravida kallas intrauterin insemination (IUI). Detta förfarande kräver direkt befruktningen av i livmodern ägget. Provrörsbefruktning tar bort ägg, befruktar dem och sedan implantat det befruktade ägget tillbaka i livmodern. Två andra metoder finns som inte är lika lönsamt för kvinnor med PCOS. Könsceller intrafallopian överföring är dyrt, med en låg framgång hos kvinnor med PCOS. ICSI, eller intracytoplasmatisk spermie injektion innebär direkta ägg befruktning. Dess inte mycket framgångsrika på grund av den dåliga ägg kvaliteten på de flesta kvinnor med PCOS.

Previous:nothing Next:Motion & förebyggande av cancer

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar blödning i din post-menstruationscykeln
 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • hem rättsmedel för fästingen avlägsnas
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • hur du skyddar dig från e coli-bakterier
 • Hur testosteron tillväxt hjälpa muskler?
 • Vilka vitaminer behövs för höjd tillväxt?
 • behandlingar för öroninflammationer
 • stadier av nyfödda utveckling
 • förebygga typ 2-diabetes hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com