bästa tiden i månaden för att bli gravid

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-16
Den bästa tiden i månaden att bli gravid varierar för varje kvinna, eftersom den är beroende av när en kvinna har ägglossning. Enligt BabyCenter. com, är en kvinna mest sannolikt att bli gravid när kön är tidsbegränsad så att spermierna finns i kvinnans kropp en till två dagar innan ägglossningen eller inom 24 timmar efteråt. En kvinna som vill bli gravida bör bli väl förtrogen med hennes menstruationscykel för att avgöra exakt när hon har ägglossning och därmed när hon skulle ha samlag

Känn din menstruationscykel

En kvinnans menstruationscykel mäts från den första dagen av hennes menstruation till den första dagen i hennes nästa menstruation. Du kan bestämma ungefär när du har ägglossning genom att räkna det totala antalet dagar i din cykel och sedan räknar ner 12 till 16 dagar från den sista dagen av cykeln. Dessa dagar kommer sannolikt att vara dina mest fertila dagar, och därmed den bästa tiden att bli gravid. Enligt American Association Graviditet, de flesta kvinnor har ägglossning mellan dag 11 och dag 21 av deras cyklar, beroende på deras senaste mens.

Använd en ägglossning prediktor kit

Många kvinnor väljer att använda byggsatser ägglossning prediktor, förutom att räkna dagar, att hjälpa dem att avgöra när de har ägglossning. En ägglossning prediktorn kit (OPK) upptäcker den kraftiga ökningen av luteiniserande hormon, eller LH, i kroppen som indikerar att ägglossning är nära förestående. När den stora ökningen inträffar bör du ha samlag så att spermierna är i din fortplantningsorganen när ägget släpps. OPK är lätta att använda och finns i de flesta apotek.

Iaktta livmoderhalssekret

När du närmar dig ägglossning, belopp och struktur på din livmoderhalssekret ändringar. Denna förändring sker när mängden östrogen i kroppen ökar. "Bördig" livmoderhalssekretet har de hala, genomskinliga utseende rå äggvita och är oftast våt och stretchig. Håll koll på dina underkläder för denna typ av livmoderhalssekretet, när man försöker bli gravida. När den visas, är ägglossning sannolikt kommer att vara nära.

Ta din basala kroppstemperatur

när ägglossningen inträffar, stiger din kroppstemperatur på minst 0,4 grader Fahrenheit. Du kan avgöra om denna ökning har skett med hjälp av en basal themometer kroppstemperatur (BBT) varje dag tills du ser den förändring av temperaturen som varar i mer än tre dagar. Det säkraste sättet att kartlägga din temperatur och bestämma när ägglossningen sker är att ta temperaturen första sak på morgonen (innan du stiger ur sängen), på ungefär samma tid varje morgon, efter minst 5 timmars sömn. Spela in din temperatur varje dag och när din cykel är klar, analysera resultaten på diagrammet. Efter inspelningen din temperatur och analysera dina resultat för ett par månader kommer du att börja se ett mönster som hjälper dig att förutsäga när du kommer ägglossning och därför bör ha sex.

Previous:nothing Next:när du ska ta ett tidigt graviditetstest

Relaterade artiklar


 • kognitiv utveckling spel för spädbarn
 • bakteriell vaginos hos barn
 • hur man använder finasterid
 • smärtlindring alternativ under förlossning
 • hur man kan slå stress snabbare
 • icke farmakologisk smärtlindring metoder vid förlossningssmärta
 • hur man detox efter att sluta röka och förbli sluta
 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • Suboxone faq
 • Grupp C streptokocker behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com