bakteriell vaginos hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-09
Bakteriell vaginos, eller BV, är en vanlig vaginal infektion hos kvinnor i fertil ålder, men några av de omständigheter som tros bidra till BV kan även förekomma i tonårsflickor --- även flickor som inte är sexuellt aktiva --- och i sällsyntare . fallen hos yngre flickor och spädbarn

Definition

BV är en typ av vaginit orsakas av obalans i bakterierna som finns naturligt i slidan. Nyttiga växter blir försvagat eller utmanövrerade och oönskade bakterier frodas.

Symtom

BV patienter kan uppleva klåda eller brännande känsla och det kan finnas en vattnig vit eller grå vaginal flytning med en fiskliknande lukt. Hälften av vuxna kvinnor med BV, men har inga symptom.

Orsaker

De exakta orsakerna till BV inte är kända, men tillståndet har kopplats hos vuxna kvinnor och tonåringar att andra sjukdomstillstånd eller behandlingar, nya eller olika kön, användning av parfymerade kosmetiska produkter i det vaginala området och snäva byxor. Hos barn kan BV härröra från skumbad, icke-porös blöjor, främmande föremål i slidan, trauma, medfödda missbildningar eller dålig hygien.

Behandling

Som av 202C oral eller utvärtes metronidazol är standarden läkemedelsbehandling för vuxna kvinnor och ungdomar med BV. Alla kvinnor och flickor med bakteriell vaginos bör undvika parfymerad tvål och bubbelbad, bära löst sittande, porösa kläder och hålla underlivet ren och torr. Flickor bör lära sig att torka bort från underlivet efter en avföring. Sexuellt aktiva unga kvinnor bör använda kondom för att minimera trauma och skydda slidan mot sexuellt överförda sjukdomar.

Varning

Trots att bakteriell vaginos är behandlingsbar, kan det vara allvarligt om det inte behandlas på rätt sätt. BV kan leda till inflammation i lilla bäckenet, fertilitetsproblem, för tidig förlossning och en högre risk att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar. Dessutom kan BV samt andra vaginala infektioner hos unga kvinnor och flickor vara ett tecken på sexuella övergrepp.

Previous:nothing Next:friska hjärtan för barn

Relaterade artiklar


 • hur är leukocyter bildas?
 • övningar för att trimma bröst
 • användning av tea tree olja för löss
 • hur man använder dutasterid
 • graviditet försiktighetsåtgärder & Massage
 • Vad är anti-tyreoglobulin antikroppar?
 • Hur njurarna & blåsan arbete togother?
 • hur man använder dopplers
 • hälsa och hygien verksamhet
 • Hur mycket vatten ska en person dricker under en dag?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com