behandling för pustulös psoriasis

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-15
Den ångest av psoriasis är en realitet för många människor, men inte mer så än de med villkoret om pustulös psoriasis. Lyckligtvis är detta villkor en av de mest sällsynta former av psoriasis och det finns olika behandlingsalternativ tillgängliga för vårdgivare och patient

Du behöver:. .
Recept för Yaz
Sjukförsäkringskortet.

Basics

Pustulös psoriasis ses oftast hos vuxna, med den genomsnittliga åldern på de som har de tillstånd som 50 år gammal. Tillståndet kännetecknas av förekomsten av vita pustler (som tas upp, fyllde utslag på huden), omgiven av röd hud områden.

Behandling

Tre grundläggande typer av behandling finns tillgängliga för pustulös psoriasis: systemisk behandling, foto terapi och lokalbehandling
systemisk eller hela kroppen terapi beror delvis på vilken typ av pustulös psoriasis du har. : vissa typer är allmänt förekommande i naturen medan andra typer är lokaliserade i områden som handflatorna och fotsulorna.
För generaliserad pustulös psoriasis, kan behandling med perorala retinoider (såsom acitretin) utnyttjas, ensamt eller i kombination med ett annat peroralt agent, psoralen, en medicin som gör att huden att bli mer känsliga för ultraviolett-A (UVA) . Denna behandling kallas PUVA.
På grund av risken för uttorkning av dränerande pustler och för att undvika alltför stor påfrestning på hjärtat, är patienter med generaliserad pustulös psoriasis ofta in på sjukhuset.
Andra typer av pustulös psoriasis som är mildare eller av en kronisk karaktär kan först behandlas med foto och /eller lokalbehandling. Om dessa behandlingar misslyckas, eller om villkoret är försvagande fysiskt, socialt eller psykiskt, kan systemisk behandling användas.
Foto behandling som beskrivs ovan (PUVA) kan vara behandling av valet när lokalbehandling har misslyckats eller när det finns för många lappar av pustulös psoriasis att räkna. Ultraviolett-B (UVB) är också används för att behandla pustulös psoriasis och kan användas i kombination med lokal behandling (ar).
Aktuella ämnen är sådana som appliceras direkt på huden. Behandlingen är oftast börjat med lokal behandling, därefter beroende på framgången för denna behandling, systemisk och /eller foto Behandlingen kan startas. Ibland kan två eller flera grundläggande aktuella läkemedel kan kombineras för att fungera optimalt för den enskilda tillstånd. Det är inte ovanligt för den grundläggande batteri av utvärtes läkemedel som skall användas på ett roterande schema för att undvika biverkningar av olika mediciner.

Mediciner

Systemisk läkemedel inkluderar Psoralen, ciklosporin, metotrexat, Alefacept och etanercept.
Den viktigaste läkemedel som används för lokal behandling av pustulös psoriasis är stenkolstjära, D-vitamin i en salva, kräm eller lösning, bark extrakt, kortikosteroider och aktuella retinoider.

Alternativ

Andra behandlingar som används av vissa psoriasis drabbade omfatta letar efter alternativ medicin såsom förändringar i kost regim, användning av kosttillskott och minskning av stress. Även om ingen av dessa alternativa metoder har testats i kliniska prövningar, kanske du vill diskutera intressen du har inom detta område med din vårdgivare.

Överväganden

oral kortikosteroid-behandling, en systemisk behandling, kan medföra en del symtomlindring, men när medicineringen är klar pustulös psoriasis ofta återvänder.
Kvinnor som har psoriasis och överväger att bli gravid bör veta att de flesta läkare avråder från annan behandling som aktuella och foto terapi under befruktningen, graviditet och amning.
Äldre personer med ett utbrott av pustulös psoriasis omedelbart söka medicinsk uppmärksamhet eftersom dessa utbrott kan vara livshotande i den äldre befolkningen.

Previous:nothing Next:behandlingar för infertila män

Relaterade artiklar


 • lättnad för hemorrojder
 • hur man undervisar vuxna med ADHD
 • hur man hittar sätt att sluta röka
 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • in vitro fertilisering förfaranden
 • Hur beräknar läkaren din förfallodagen?
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • perforerad trumhinna hos barn
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?
 • kalori räkning tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com