behandlingar för infertila män

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-14
Infertilitet plågor tusentals par varje år. För män var barnlöshet en gång ett problem tomrum behandlingsalternativ på grund av bristande kunskap om dess orsaker. Det finns nu mer information tillgänglig för den medicinska världen om detta villkor, som öppnar dörrarna för behandling av män som diagnostiseras med det

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

Grunderna i Behandling

Behandling av infertila män endast beror på den underliggande orsaken till infertilitet. Behandlingar är inte tillgängliga för alla infertilitet problem. Om en man lider av sjukdomar såsom Kilenfelton syndrom, Sertoli Cell syndrom eller idiopatisk infertilitet (sterilitet för vilka ingen orsak har fastställts), är han inte en kandidat för för fertilitetsbehandlingar. För dem som är kandidater, kan det ta flera månader eller år innan fertiliteten uppnås. Dessa behandlingar kan bli dyrt och många försäkringar kommer inte att täcka kostnaderna för dessa behandlingar.

Hormonbehandlingar

hypthalamus och hypofysen är två områden av hjärnan som ansvarar för att reglera hormonproduktionen i män. Om dessa områden inte producera normala nivåer av hormoner, får olika behandlingsalternativ bidra till att öka produktionen. Dessa inkluderar humant koriongonadotropin (hCG) behandlingar, behandling med recombinent follikelstimulerande hormoner och gonadotropinbehandlingen.

Gonadotropin Behandlingar

gonadotropin behandlingar börjar med injektioner av hCG, som används för att naturligt öka testosteronnivån hos män. De kan ges 3 gånger i veckan eller varannan dag, beroende på vilken din läkare anser kommer att bli mer effektiva. Under behandlingar kommer du genomgå blodprov för att kontrollera testosteron i blodet. Injektion doser kommer att anpassas för att uppnå de mest gynnsamma resultat. Dessa injektioner är för en 6-månadersperiod-om efter dessa sex månader spermier inte förbättras, kan recombinent humant follikelstimulerande stimulering, en annan metod som används för att öka testosteronnivåerna, läggas till behandlingen. Detta är också ges som injektion. I de flesta fall tar det 1 till 2 år behandling för män att uppnå normal fertilitet.

behandling för genitala infektioner

Om en mängd av vita blodkroppar visas under sperma analys, kan det vara ett tecken på en infektion i manliga genitalia. Den vanligaste behandlingen för detta är antibiotika, även om detta inte kan vara effektiva vid behandling av alla genitala infektioner och återställa fertiliteten. Genitala infektioner ofta härröra från sexuellt överförbara sjukdomar, varav en del är inte kopplade till infertilitet att göra behandlingen ineffektiv.

Behandling för retrograd ejakulation

Detta är ett tillstånd där spermierna går i fel riktning under utlösning och är deponeras i urinblåsan. Oftast är detta betraktas som en permanent tillstånd, men i vissa fall spermier kan tas från ett urinprov som är specialbehandlad, sedan tvättas. Detta är en process som tar bort alla döda, långsamma spermier eller kemikalier som kan påverka befruktning. När tvättade, kan det användas i ett av reproduktiv teknik som in vitro fertilisering.

Operation för att avlägsna blockeringar

Kirurgi används ibland för att öppna eller kringgå blockeringar i fortplantningsorganen som hindrar friska spermier från att komma friska ägg. Ett exempel på detta skulle vara en vasektomi omsvängning. Detta är framgångsrik 85 procent av tiden, med 50 procent av alla par lyckas bli gravid efter ingreppet. Men ju längre den har varit sedan vasektomi, desto lägre är chansen fertilitet kan återställas.

Previous:nothing Next:ovanliga hjärta fakta

Relaterade artiklar


 • hur mycket vikt gör en baby vinst under den sista trimestern?
 • sätt att stoppa graviditetsillamående
 • de bästa behandlingarna för hemorrojder
 • förebygga typ 2-diabetes hos barn
 • Sign & symtom på mässling
 • förstoppning lättnad för ett barn
 • icke farmakologisk smärtlindring metoder vid förlossningssmärta
 • vad är akut vård erfarenhet?
 • vetenskapen om viktminskning
 • graviditet samråd frågor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com