botemedel för PMS & moodiness

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-23
Premenstruellt syndrom (PMS) är ett symptom många kvinnor känner sig precis innan menstruationscykeln varelser. Allt från illamående, dåligt humör, kramp, trötthet, ryggont och migrän, det finns inga botemedel mot PMS, men det finns tekniker behandling som minskar graden av PMS-symptom. En av de mest rapporterade symtom hos kvinnor är moodiness

Du behöver:.
Recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

Orsak

Enligt Women's Health, en ledande kvinnors intresse tidskrift, "Ingen vet exakt vad som orsakar PMS. Men vet forskare att PMS är inte bara en obalans i östrogen och progesteron eller någon annan enskild hormon. Flera studier fann inget onormalt i nivåer eller förhållanden för dessa hormoner hos kvinnor med PMS. "

Symtom

Kvinnors hälsa uppger att" så många som 150 fysiska och beteendemässiga symtom har tilldelats PMS, men antalet PMS-symptom som de flesta kvinnor upplever är mycket mer begränsad. Till de vanligaste symtomen irritabilitet, humörsvängningar, ångest, nedstämdhet, trötthet, förändringar aptit, vätskeansamling och ömhet i brösten, bland annat. "

Cure

Under 2005 fann forskare att" en kost rik på kalcium tycks minska risken för att utveckla PMS med så mycket som 40 procent. "Även om dessa fynd ger hopp om befrielse, säger forskarna att denna behandling kommer inte att fungera för alla.
Andra kvinnors hälsa experter hävdar att motion, speciellt yoga och meditation, kan hjälpa till att lindra PMS och lynnighet. gynekolog Machelle M. Seibel, MD, säger, "det finns några enkla yogaövningar som kan hjälpa nästan alla . . . Studier visar andningsövningar kan hjälpa till att balansera den elektriska aktiviteten i de två loberna i hjärnan, vilket i sin tur kan bidra till att balansera ditt humör. "

Medicinering

Vissa smärtstillande såsom ibuprofen eller Tylenol kan lindra PMS, speciellt smärta-relaterade symtom. Det amerikanska Department of Health och Human Services säger:" Prova en over-the-counter smärtstillande för att lindra ömma bröst, muskelvärk, huvudvärk eller smärtsamma kramper. "

Preventivmedel är ett tänkbart alternativ för PMS lättnad. kvinnors hormonnivåer spike och släpp under dagarna fram till menstruationscykeln och preventivmedel bidrar till att reglera kvinnors hormoner. Planned Parenthood sägs att preventivmedel kan lindra premenstruella symptom som kramper och humörsvängningar, men detta varierar med varje individ som en kroppens reaktion på preventivmedel varierar.

Previous:nothing Next:hur du tar reda på vad som orsakar nässelutslag

Relaterade artiklar


 • spjälsäng stötfångare säkerhet
 • tonsillolit förebyggande
 • androgen dominans & premenopause
 • hur man hoppar över din tid
 • vad som är brännande smärta i fötter?
 • lättnad för hemorrojder
 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • hur man rengör en nätansluten öra
 • smärtlindring alternativ under förlossning
 • när berätta anhöriga att du är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com