botemedel för anovulation

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-08
Anovulation är en sjukdom som uppstår när en kvinna inte har ägglossning regelbundet. Vissa kvinnor kan inte ägglossning alls. Ägglossning är processen för att släppa ett ägg vid mittpunkten av menstruationscykeln. Cirka 6 till 15 procent av kvinnorna lider av anovulation. Anovulation kan ske till följd av polycystiskt ovariesyndrom sydrome (PCOS), hursutism, ätstörningar, fetma eller andra förhållanden som orsakar hormonella obalanser. Kvinnor som inte har ägglossning alls kan behöva ta mediciner för att reglera sina menstruationer innan du väljer andra behandlingar. Läkemedlet Depo-Provera kan användas för att starta menstruation

livsstil ändringar

Många kvinnor kan bota anovulation genom att ändra sina matvanor. Äta hälsosam kost kan hjälpa till att reglera hormoner och kan också bidra till att främja viktökning hos underviktiga kvinnor eller viktminskning hos överviktiga kvinnor. Regelbunden motion kan också hjälpa till att reglera out-of-balans hormoner. Om det efter flera månader av sunda kostvanor och regelbunden motion, är kvinnor fortfarande inte har ägglossning andra behandlingar kan övervägas.

hypofysen stimulera Mediciner

Kvinnor som försöker bli gravida kan behöva prova läkemedel för att inducera ovulation. Två alternativ är fertilitetspreparat Clomid och Pergonal, som stimulerar hypofysen att frigöra hormoner som behövs för att sätta igång ägglossningen. Fertilitet mediciner är särskilt användbara vid behandling av kvinnor med PCOS. Kvinnor med PCOS kan också ta Metformin att hjälpa till med ägglossningen.

Ovarialceller stimulera Mediciner

Drogen Repronex används för att åstadkomma ägglossning inträffa hos kvinnor som har hypofyssjukdomar. Reponex direkt stimulerar äggstockarna. Andra läkemedel som stimulerar äggstockarna till att skapa mogna äggen Gonal-F och Bravelle.

Andra läkemedel

Humant koriongonadotropin kan användas i kombination med andra läkemedel för att ge upphov till att släppa ett ägg som är redo för befruktning . Dessutom kan gonadotropinfrisättande användas för att reglera ägglossning cykler och att förhindra att kroppen ägglossning för snart innan ägget är redo för befruktning.

Previous:nothing Next:antiinflammatoriska läkemedel biverkningar

Relaterade artiklar


 • vad är ett hem botemedel mot hemorrojder lättnad?
 • hur man kan förhindra att få svininfluensan
 • RISPERDAL patientinformation
 • hur sval utanför denna sommar
 • Definitionen av Ted strumpbyxor
 • naturlig terapi för klimakteriet
 • avkoppling tips under graviditeten
 • tecken på allergisk rinit hos barn
 • hur man tar hand om rörlighet skoter batteri
 • smärta i brösten och lättnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com