bryta en feber hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-29
Det är en välbekant scenario om du är en förälder: ditt barn tittar upp på dig med ett inglasat över blick, hans lemmar långsamma och kropp slöa. En snabb touch till pannan signalerar empatisk föräldraledighet larm: "Åh, älskling, du bränner dig!"

Vad orsakar feber

Innan du börjar tempo fram och tillbaka i ett anfall av föräldrarnas oro, vet detta: En feber är en av kroppens första raden i försvaret mot skadliga bakterier eller virus inkräktare. En feber betyder att ditt barns kropp har smittats med någon form av mikroorganismer, varav de flesta är mycket känsliga för förändringar i temperatur.

Genom att höja den basala kroppstemperaturen med ett par grader, bakterier och virus inte längre känner sig "bekväm" och sluta föröka sig. Utan förmågan att reproducera, bakterierna dör och infektionen kan hanteras och botas.

Men ibland kan feber vara obehagligt och med farliga. I vissa fall väcker hjärnan kroppstemperaturen för mycket, vilket kan vara skadligt. Om ditt barn är klagade över svåra besvär finns det flera åtgärder du kan vidta för att lindra hennes smärta.

Lugnande rättsmedel för att Break the Fever

En cool trasa i ansiktet och pannan känns bra att ett barn med en feber. Även detta tips inte kommer att bryta feber direkt, kan det hjälpa trösta ditt barn om han har en låg feber. Skölj och återanvända tyget till pannan var 15 minuter så den håller sig sval. Du kan också använda en kylklamp behandlas i en ren handduk.

Ett annat enkelt alternativ för att lindra smärtan och uppmuntra feber att bryta är att ta sig ett svalkande bad. Kom ihåg att vattnet bör inte vara kallare än rumstemperatur. Extremt kallt vatten kommer inte bara vara obekväm för ditt barn, men det kan vara farligt. Vattnet ska efterlikna temperatur som en simbassäng-om 77 till 83 grader C. Låt henne att luta sig tillbaka och slappna av i ca 15 minuter. Det är sannolikt att hon kommer att må bättre efteråt.

Det finns också många over-the-counter mediciner som är användbara för att bryta feber. Läkemedel som innehåller paracetamol (Barnens Tylenol) eller ibuprofen (Barnens Alvedon) är utmärkta sätt att minska ditt barns feber. Följ doseringsanvisningarna på förpackningen noga och se till att köpa en produkt som är anpassad för barnets ålder och vikt. Dessa läkemedel också hjälpa till att lindra mindre smärta och värk som ofta förknippas med feber.

Överväganden

När ditt barn är krasslig, se till att hålla henne hydratiserade med kallt vatten eller juice. Uttorkning kan förvärra feber och få den att öka.

Om ditt barn har feber som överstiger 104 grader F mätt oralt (103 av armhåla) eller är långlivade och varar mer än tre dagar, bör du rådfråga en läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:hur man kan planera en verksamhet konvention

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota snarkar
 • nästäppa rättsmedel för barn
 • kognitiv utveckling spel för spädbarn
 • hur man använder finmotorik
 • effekterna av dålig kost för barn
 • hur man ska värdera solskyddsmedel
 • vad är naltrexon för?
 • hur man identifierar Streptococcus pyogenes
 • ADHD test för barn
 • risk för graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com