diarré botemedel för spädbarn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-22
Diarré hos spädbarn är förändringen i normal avföring mönster. Tarmrörelserna blir allt fler och blir vattnig i konsistensen. Det kan också åtföljas av magkramper, magsmärtor, feber, aptitlöshet, illamående, kräkningar och blod. Diarré kan vara ett symtom på mat känslighet. Detta är misstänkas om barnet har diarré cirka 15 till 20 minuter efter att ha ätit. Det kan också vara ett tecken på sjukdom i en Fed bröst bebis eller en reaktion på formel i en Fed flaska baby. Diarré är vanligt när ett barn har en allergi mot mjölk.

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

Rehydrering

diarré hos spädbarn är farligt på grund av risken för uttorkning. Skyltar är bristen på urin, ökad törst, irritabilitet, aptitlöshet, viktminskning, muntorrhet, och inga tårar när barnet gråter. Uttorkning är ett resultat av vätskeförlust när vätskeintaget inte hänga med förlust. För att hjälpa rätta till detta spädbarn är det bäst att ge vätskeersättning (ORS) som finns i de flesta livsmedelsbutiker och apotek. Denna är avsedd för spädbarn och innehåller en balans av vatten, elektrolyter och socker. Undvika att ge barnet bara vatten eftersom den inte innehåller salter och näringsämnen som behövs för att bekämpa uttorkning.

Foods

Om barnet är under ammas sedan fortsätta att amma barnet. Det är det bästa sättet att få vätska i barnet. Om barnet är under Flaskmatade då överväga att byta till en laktosfria formel. De laktos i mjölkprodukter kan göra diarré värre. Om barnet äter fast föda, anser att livsmedel som hjälper stoppa diarré såsom ris spannmål, bananer, rostat bröd, äppelmos och yoghurt. Det finns vissa livsmedel för att undvika när ett spädbarn har diarré. Dessa inkluderar flesta mejeriprodukter, juice, persikor, aprikoser, päron, ärter, plommon och katrinplommon.

Sjukvård

Diarré är ett tecken att kroppen försöker att bli av en infektion. Ge inte en medicin spädbarn diarré eftersom det kan störa barnets ansträngningar att läka. Antibiotika är oftast inte nödvändig. Det är bäst att låta diarré ha sin gång genom att hålla barnet väl hydrerad. Det finns tillfällen då det är bäst att kontakta din vårdgivare. Om barnet är yngre än 6 månader gammal, automatiskt ringa vårdgivaren. Om barnet är äldre än 6 månader, leta efter tecken på uttorkning, feber högre än 101,4 grader Fahrenheit, kräkningar mer än åtta timmar, något blod i avföringen eller kräkas, eller möjligheten att barnet kunde ha intagit något giftiga. Något av dessa tecken kan motivera en resa till akuten.

Previous:nothing Next:tonsillolit förebyggande

Relaterade artiklar


 • vad som väntar under de första 33 veckorna av graviditeten
 • hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen
 • låg Carb diet under graviditeten
 • Hur lång tid efter befruktningen kan du testa för graviditet?
 • hur att få befrielse från kokar och finnar
 • agility träning
 • vad är bensoylperoxid?
 • prostata behandlingar
 • myter om gul karamellfärg
 • hur man ska leva med tinnitus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com