första trimestern Graviditet & flygresor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-12
De första månaderna av graviditeten har en bestämd fysisk effekt på mamman. Känslor av trötthet, illamående och allmän utmattning kommer att bli allt vanligare i denna tid och resa kanske eller kanske inte vara bekväm. Enligt University of Pennsylvania Health System, är flyget inte nödvändigtvis kontraindicerat för den första trimestern, om inte befintliga villkor tyder på att de erfarenheter som kan vara ohälsosamt för modern eller fostret. Om en läkare har funnit några belägg för potentiella problem, är flyget OK.

Försiktighetsåtgärder

Det finns en ökad risk för missfall och utomkvedshavandeskap (implanterar av ägget utanför livmodern) under den första trimestern. Mayo Clinic rekommenderar mamman att ha arrangerat för vård vart hon kan resa. Verifiera integriteten för blodbanker på resmålet (s) vid en transfusion är nödvändig i en nödsituation. Carry journaler ombord på planet och dem tillgängliga under resan.

Innan Resor

Mayo Clinic rekommenderar samråd med läkare innan flygresor i första trimestern. Läkaren kommer att kunna genomföra några intervjuer eller prov för att säkerställa att inga problem existerar och att det inte finns några tecken på eventuella problem närvarande. Läkaren kan även rekommendera att fördröja en tur till den tredje månaden. Föra en förteckning över brådskande kontakter på plats under flygningen och hela resan, inklusive den behandlande läkaren.

Tips för resan

Vissa kvinnor kan ha svårigheter när de flyger under den första trimestern. Morgon sjukdom kan vara problematiskt, men detta är inte nödvändigtvis en risk för allvarliga hälsoproblem även när de reser. Ibland, förändringar i höjd och lufttryck påverkar modern, inklusive orsakar några ovanliga blödningar. Om detta händer, söka vård vid ankomst för att utesluta eventuella komplikationer.

Ytterligare Air Travel Tips

När du reser se till att kontrollera de särskilda flygbolaget för sina föreskrifter och regler för deras gravida passagerare. Kom ihåg att dessa regler varierar från företag till företag så se till att fråga om dem innan du bokar. Även på din resa ett sätt att förbättra cirkulationen är att gå upp och gå minst en gång 30 minuter. På grund av att det behövs en gravid kvinna att flytta runt flygplanet är det bäst att boka en gångplats att göra det lättare att manövrera. Bo släckt är viktigt så se till att dricka vatten och andra vätskor ofta på flygplanet.

Andra råd

Enligt American Association Graviditet är resor en oro för vissa förlossningsläkare i förhållande till moderns hälsa och baby, om det inte finns tillräckligt vårdinrättningar i händelse av en nödsituation. En flygning som innebär passage en stor mängd vatten kan vara problematiska på detta sätt. Framför allt kommer tillståndet hos modern vid tiden för resan är den bästa indikationen på huruvida det är lämpligt eller inte.

Hälsomedvetande

Den viktigaste delen av graviditeten är för övervakning av moderns och baby. Detta innefattar att vara medveten om eventuella förändringar i utsläpp, fysisk kondition och oväntade symtom på smärta eller blödning. Rådfråga en kvalificerad läkare innan du reser se till att mamman och barnet kan motstå de påfrestningar som härrör från resor.

Previous:nothing Next:postpartum viktminskning tips

Relaterade artiklar


 • Topamax & graviditet
 • hur man ska behandla ångest hos barn
 • hur man kan förebygga leverskador
 • ont i magen rättsmedel för ett barn
 • botemedel för sömnlöshet under klimakteriet
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
 • hur man väljer den bästa anti aging ansikts produkter
 • Kegel övningarna efter graviditeten
 • tecken på högt blodtryck i tidig graviditet
 • sunda matvanor planer för gravida kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com