historia akutvård

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-17
Akut vård är den term som ofta ges till akuten, ambulatoriska patient kliniker och andra sjukhus. Målet med ett akut vård anläggning är att sköta de patientens behov och stabilisera honom för överföring till en subakut anläggning för ytterligare uppföljning och behandling, eller stabilisera honom så att han kan släppas hem med ordentliga instruktioner ansvarsfrihet vård.

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

äldsta historia

Under antik historia finns hänvisningar till civilisationer hand om sina sjuka invånare. Det var genom dessa första försök på läkemedel som moderna sjukhus och akut vård centra bildades. Från att göra vad de kunde för att trösta en fallen college på slagfältet, till ammande en sjuk familjemedlem i något slag av hemvist de kallade hem, saker som våra förfäder lärde fördes vidare generation till generation, med varje generation bättre på vårdnivå tillgänglig.

American History

Den första sjukhus i USA, Pennsylvania Hospital, grundades av Benjamin Franklin och DrThomas Bond år 1751. Under flera decennier var detta den enda sjukhus i USA. Dess mål var att ta hand om de sjuka fattiga, och om det fanns utrymme, att ta hand om dem som kunde betala. Denna tradition var i kraft till 1965 när Medicare tog över. Detta sjukhus är i Philadelphia, Pennsylvania, och är fortfarande i bruk idag.

Fransk historia

Det första sjukhuset byggdes i Frankrike byggdes i Paris 1607. Dess hörnsten sattes av Henrik IV. Det var namnet sjukhuset Saint-Louis. Detta sjukhus byggdes bland annat för att akut och långsiktig vård till dem som lider av Black Plague. Det återstår i bruk, och fortsätter att fokusera sina viktigaste studie om smittsamma sjukdomar.

Brittisk historia

St Barththolomew's, som oftast känner till Barts i staden, är den äldsta sjukhus i Storbritannien. Beläget i London, var det byggdes 1123 för att ge akut vård till invånarna i London och omgivande områden. Dess huvudsakliga inriktning var att erbjuda vård som inte kan ges på patientens hem, sedan överföra patienten hem så fort han kunde tas om hand där.

Modern historia

Från och med Medicare 1965, mer akuta vård och omsorg har öppnat eftersom dessa sjukhus är garanterade betalning för tjänster till Medicare mottagare. Denna expansion i akut vård har bidragit till bättre patientvård och en högre patient överlevnad.

Previous:nothing Next:Träningstips efter graviditeten

Relaterade artiklar


 • fitness tips för mammor att
 • vad som orsakar infektioner tå?
 • hur man kan stoppa mjäll
 • hur man kan minska graviditetsillamående
 • klimakteriet och smärta i brösten
 • biverkningar av Risperdal medicinering
 • behandlingar för näsblod
 • hur sval hemma på sommaren utan luftkonditionering
 • tecken på trötthet
 • hur man använder ett glas termometer på ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com