hur cool dig i värmen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-30
Sommarvärmen kan orsaka att kroppen stor skada. Det är ditt jobb att Svalka dig i värmen. Se till att du gör allt du kan för att undvika värmeslag. Vatten är det bästa sättet att svalka Dig i värmen. Effekten av vattnet kan kännas nästan omedelbart och kan pågå i upp till en timme. Nedan följer några förslag på sätt att kyla sig själv i värmen

Du behöver:. .
Vatten
skjorta.
handduk.
is.
kall dryck.
bandana.
sommarkläder.
istapp.
fryst frukt.


1.
Försök att njuta en skjorta i ljummet vatten, ring ut det och sätter tillbaka den. För bästa kylning från detta bör du sitta på en skuggig plats med en fläkt riktad till dig. Om skjortan börjar torka bara fukta dem.
2.
Låt din svett för att kyla kroppen. Du kropp producerar faktiskt värme till att din kropp att naturligt sval sin egen. För att hjälpa din kropp under den här processen att försöka stå i ett område med en vind eller en fläkt och låt svetten avdunsta naturligt. Se till att du dricker vatten eller vätska med elektrolyter för att hjälpa kroppen att återställa vattnet du svettas ut.
3.
Linda en bit av isen i en liten handduk eller trasa och gnid den på handleden eller i andra led puls. Isen kommer att hjälpa till att kyla trycket poäng och de kommer sedan att lindra värmen från resten av kroppen.
4.
Om du har en förkylning kan eller flaska dricka håller den mot ryggen i halsen för så länge du står ut. Kylan i drycken kommer att överföras till din hals och din blodförsörjningen också svalnat. Denna kyls blod kommer att sända din hjärna och i hela kroppen för att hjälpa till att kyla din inre temperatur ner.
5.
Blöt en bandana med vatten och binda det runt halsen för att skydda den från solen och också hjälpa till att kyla kroppen av.
6.

Fyll ditt badkar med kallt vatten och få i den. När du har kroppen anpassat sig till vattnets temperatur låta en del av vattnet ut och fyll den med kallare vatten. Fortsätt att göra det tills din kroppstemperatur sänks. Detta kommer att hjälpa din kropp sval under en lång tid efter att du fått ur badkaret.
7.
Ta bort dina skor och hatt för att ge din kroppsvärme att fly naturligt. De flesta av kroppens värme utsläpp via fotsulorna, det handflator och hårbotten. Om du håller dessa områden svalt din kropp naturligt kommer att stanna svalare.
8.
Bära kläder som är ljus i färgen. Mörka färger tenderar att absorbera solens värme medan ljusa kläder faktiskt kommer att hjälpa återspegla det ifrån dig.
9.
Ta bort överflödigt lager av kläder. Se till att du alltid Kläder efter väder. På sommaren bor du svalare kläder gjorda av naturliga fibrer som bomull, siden och linne.
10.
Fylla på pop istappar. Inte bara är dessa bra att ha när småbarn kommit över, de är även ett bra och välsmakande sätt att få din inre kroppstemperatur svalnat. Om du föredrar något med lite mindre socker du kan hacka upp frukt och frysa den.
11.
Om dessa idéer inte fungerar kan du alltid gå till en offentlig plats som är luftkonditionerad . En kort shoppingrunda eller en promenad runt i köpcentret kan göra underverk för din kroppstemperatur. Om du letar efter ett längre tidsperspektiv ut värmen en film kan göra susen!

Tips och varningar


 • spädbarn, barn, gravida kvinnor, och äldre är alla mer benägna att överhettning än andra människor. Var noga med att hålla ett öga på din familj, medarbetare, grannar och andra runt omkring dig.
 • kroppstemperatur över 104 ° F är livshotande och om den når 113 ° F du är med risk för död. Undvik att din kropp att komma nära dessa temperaturer.
 • Om du märker symtom på värmeslag eller uttorkning kontakta din lokala räddningspersonalen om hjälp.


 • Previous:nothing Next:hur man kan bli av smärtsam blåsa spasmer

  Relaterade artiklar


 • naturliga botemedel för halsfluss
 • hur man ska behandla metastaserande adenocarcinom
 • risk för långvarig hormonbehandling
 • botemedel för anovulation
 • hur man använder antiseptika
 • Claritin-D 24 timmars biverkningar
 • hur förmå hicka
 • hur man kan förhindra att få svininfluensan
 • hals övningar vid datorn
 • lungproblem i spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com