hur du tar reda på vad som orsakar nässelutslag

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-23
Nässelutslag eller urticaria, som det kallas i den medicinska världen, påverkar upp till en av tio personer någon gång i sitt liv. De flesta fall av bikuporna är på grund av en allergisk reaktion, även om detta inte alltid fallet. Ibland virus, autoimmuna sjukdomar, och även miljöfaktorer såsom exponering för värme eller kyla kan orsaka ett utbrott av bikupor. Om du är olycklig nog att uppleva detta vanligt tillstånd, hur ska du få reda på vad som orsakar det
1.
Hives eller urtikaria uppstår när en trigger av något slag orsakar utsläpp av ett protein som kallas histamin från celler i blodet som kallas mastceller. Histamin orsakar en inflammatorisk reaktion som leder till stora röda fläckar på huden som kallas nässelutslag ska visas som kan vara ganska kliande. Blodkärlen blir också läckande som orsakar svullnad uppstå. Även obekväma, kan ett utbrott av nässelutslag försvinner lika snabbt som den dök upp, även om det ibland kommer att flytta runt som påverkar olika delar av kroppen. I sällsynta fall kan mer allvarliga symptom såsom svårighet att andas eller ens chock.
2.
Det bästa sättet att fastställa orsaken till ett utbrott av bikupor är att hålla en "allergi dagbok ". Målet är att skriva ner allt du äter och dricker tillsammans med läkemedel du har tagit samt produkter och tyger du har lagt på huden.
3.
I de flesta fall om bikuporna är allergisk i naturen, det ska vara något du utsattes för under de senaste tolv timmar. Eftersom mat är en vanlig orsak, särskilt skaldjur, nötter och sojaprodukter, det är viktigt att dokumentera alla livsmedel du har provat och restauranger du har ätit i.
4.
Skriv ner allt som appliceras på huden liksom mediciner och kosttillskott vidtas. Om du har slitna nya kläder eller tvättat kläderna i ett nytt tvättmedel, notera det också. Tänk på att extrema temperaturer och direkt solljus kan utlösa nässelutslag hos vissa personer. Insektsstick och biter bugg också kan komma med på ett fall av bikupor hos känsliga individer.
5.
Det kan ta flera utbrott av bikuporna för att peka ut orsaken, så var beredd att spela detektiv för stund. Genom att hålla en regelbunden allergi dagbok, kanske du kan sätta fingret på den exakta orsaken.
6.
Det är viktigt att tala med din läkare om du får ett utbrott av nässelfeber, eftersom den i mycket sällsynta fall kan livshotande symtom uppträder. Det är också en bra idé att hålla antihistaminer hands för att behandla klåda och svullnad.
7.
Vid ett utbrott av nässelfeber blir ett kroniskt problem eller symtom inte försvinner, gör en tid för en grundlig hälsobedömning att utesluta underliggande virus eller en autoimmuna tillstånd som kan förorsaka immunsystemet att överreagera. I vissa fall kan allergitestning behövas.


Previous:nothing Next:biverkningar efter avslutad användning av p-piller

Relaterade artiklar


 • hälsa och hygien verksamhet
 • hur man lär sig Lamaze
 • viktminskning tips för barn
 • hur sval utanför denna sommar
 • hur tips för att sova bättre varje natt
 • diet meny för graviditet
 • hudcancerprevention för barn
 • smärtlindring alternativ för arbetskraft
 • hur man kan hjälpa anbud bröst innan en period
 • fokus övningar för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com