hur man förstår riskerna med att ge spädbarn honung

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-01
Honung har blivit en populär lösning för en mängd olika symtom och besvär. Det är vanligen används som ett naturligt sätt att lindra hosta och ont i halsen utan biverkningar ses ibland med mediciner apotek hosta. Vissa använder även rå honung att behandla allergiska symptom, även om dess effektivitet har ännu inte vetenskapligt bevisat. Även om det har vissa positiva hälsoeffekter, vilket ger spädbarn honung är en dålig idé. Här är anledningen

Du behöver:.
Viljan att ha en positiv inverkan på miljön genom att justera din livsstil.


1.
Det är viktigt att inte mata honung till spädbarn på grund av den potentiella risken för spädbarn botulism. Till skillnad från vuxna botulism som är kontrakterade av kontakt med botulism toxin uppkommer spädbarn botulism från exponering för botulism sporer finns i jord och i honung. När dessa sporer har förtärts av barnet, kan de gro och botulism toxiner kan produceras, vilket ledde till en svår sjukdom. Även om vuxna och äldre barn kan svälja dessa sporer, orsakar det inte symtom eller allvarlig sjukdom.
2.
Spädbarn som får botulism från honung påverkas ofta under det första levnadsåret. Det första symtomet är oftast förstoppning. Andra mer allvarliga symtom kan utvecklas även allmän svaghet, dålig utfodring, och ett svagt rop som kan framsteg för att komplettera andningsförlamning. Detta kräver att barnet placeras på en mekanisk ventilator att andas och återhämtningen framsteg kan vara långsamt och svårt, om han eller hon återvinner alls.
3.
Det rekommenderas allmänt att honung inte ges till barn under tolv månaders ålder. När ett barn är förbi för ett år i ålder, de är resistenta mot effekterna av botulism sporer och bör inte längre vara i riskzonen för sjukdom. Tänk på att det inte är bra nog för att helt enkelt undvika rå honung. Många frukostflingor, bakverk, bröd och såser har honung i dem och bör undvikas också. De temperaturer som används i vanliga matlagning kommer inte att förstöra botulism sporer, så bearbetade livsmedel som innehåller honung tabu. Majssirap och melass kan också innehålla botulism sporer och bör inte ges till spädbarn.
4.
Honey har en mängd fördelar, framför allt när det gäller lugnande halsont, men inte ge den till en bebis tills de är minst ett år gammal. Det är inte värt risken.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå om det är osäkert att ta ut mediciner

Relaterade artiklar


 • fostrets utveckling i vecka 26 av graviditeten
 • urinvägsinfektion behandling för män
 • hur man kan minska symtom på morgonen sjukdom
 • vad är en doppler test?
 • tecken på tidig graviditet: spottar
 • biverkningar av pneumokockvaccin
 • biverkningar av Trileptal
 • hur påverkar salt pH i vattnet?
 • information om muskelsystemet
 • blockerade äggledare behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com