hur man kan förstå om det är osäkert att ta ut mediciner

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-01
Ska du ta som löpte ut medicin som gömmer sig på baksidan av ditt medicinskåp? . Reda på om du lägger din hälsa på spel när du använder gamla recept

Du behöver:
En önskan att ha en positiv inverkan på miljön genom att justera din livsstil


. 1.
Chansen är bra om du tar ett utgånget medicin kommer du lever för att se en annan dag. Utgångsdatumet placeras på en medicin flaska är ett datum som anger att medicin kommer har sin fulla styrka om det används före det. Med ett passerat medicin förbi den officiella slutdagen innebär att det är ingen garanti för att det ska få full effekt. Med andra ord om du tar ett passerat huvudvärk medicinering efter utgångsdatum, kan din huvudvärk blir inte bättre eftersom de aktiva ingredienserna har förlorat sin fulla verkan.
2.
I verkligheten flesta mediciner fortfarande behålla sin potens väl efter utgångsdatum stämplat på sidan av flaskan. FDA har genomfört en studie från 2000 som visade att mer än nittio procent av mediciner har fortfarande kvar sina effektivitet så länge som femton år efter deras angivna utgångsdatumet.
3.
Hur är det frågan om säkerhet? Tar ut mediciner säkert? Detta beror egentligen på varför du tar dem. Om du tar ett läkemedel för att behandla ett allvarligt hjärtfel eller infektion, med ut mediciner skulle vara riskabelt eftersom de kan ha förlorat en del av sin ursprungliga styrka och kommer inte att fungera lika effektivt.
4.

Det finns vissa mediciner som aldrig bör tas passerat utgångsdatum. Dessa inkluderar hjärta läkemedel, i synnerhet nitroglycerin och blodförtunnande som warfarin. Läkemedel som används för att behandla kramper, diabetes, sköldkörtelsjukdom, och astma bör inte användas efter den dag stämplat på flaskan. I de flesta situationer, är det bäst att undvika att ta ut mediciner helt, om det inte råkar vara en smärtstillande mediciner eller andra läkemedel som helt enkelt är som används för att behandla ett symptom och kommer inte att tillåta ett allvarligt medicinskt tillstånd att gå endast delvis behandlas.

5.
Tänk på att utgångsdatumet på ett läkemedel är baserat på villkoret att flaskan inte har öppnats. Det förutsätter dessutom att den medicin på rätt sätt har förvarats i ett mörkt område utan kontakt med luft eller fukt. Om förvarats felaktigt, mediciner förlora sin kraft snabbare. Av den anledningen är det bäst att göra sig några mediciner som redan har öppnats så snart utgångsdatum har passerat.
6.
Med passerat mediciner förmodligen inte kommer att döda dig, men de kan inte fungerar lika bra som de som inte har löpt ut. Släng alla viktiga mediciner vid tidpunkten för deras utgång och har ett nytt recept fylld. Varför ta risker med din hälsa?


Previous:nothing Next:hur man applicerar en patch preventivmedel så den håller på

Relaterade artiklar


 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • biverkningar av Cytotec
 • fiskleverolja botemedel mot graviditet högt blodtryck
 • Vilka vitaminer behövs för höjd tillväxt?
 • hur man beräknar kilokalorier
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • avkoppling tips under graviditeten
 • hur man förebygger kärnikterus
 • när är en bra tid att bli gravid?
 • hur kan huvudlöss ska förmedlas?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com