information om candida jäst

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-28
Candida jäst är medlem i de mikroskopiska växter som finns på den mänskliga kroppen. Det är en naturligt förekommande svamp som kan hittas på vår hud, slemhinnor och tarmkanal. Det kan vara en positiva eller negativa jäst beroende på kroppen villkor

Typer

Det finns olika stammar av candida jäst. Dessa inkluderar: Candida albicans, Candida glabrata, Candida tropicalis, Candida Parapsilosis och Candida krusei. Candida albicans är den vanligaste stammen, och ansvarar för det mesta av alla infektioner candida jäst. Candida Parapsilosis och Candida krusei blir allt vanligare på sjukhus, vilket leder till ett ökat antal sjukhus-bäras svampinfektioner.

Patogen

Candida jäst kan orsakar svampinfektioner hos människor som candidainfektion (torsk) och vaginit. Den svampinfektioner resultat när förändringar i kroppen miljö skapa förutsättningar som bidrar till det okontrollerade reproduktion och överväxt av candida jäst. En sådan förändring kan leda till en överanvändning av antibiotika eller en komprometterad immunförsvar.

Infektion

Det finns två typer av infektioner candida jäst. Den första är Mukokutana candidiasis, vilket mål slemhinnorna i munnen (torsk), mag-tarmkanalen och underlivet, vanligast i slidan (vaginit). Det påverkar också ytan hud också (blöjeksem). Den andra typen av infektion sprids candidiasis, vilket är en farlig, ibland livshotande form av svampinfektion. Det drabbar oftast organ i kroppen.

Symtom

Förekomsten av candida jäst på den mänskliga kroppen är oftast inte lätt uppenbara, såvida det orsakar en infektion. Några av symtomen på en Candida svampinfektion är: vaginal klåda och lukt med ett avvikande vit ansvarsfrihet i fråga om IPV, dålig andedräkt och en vit hinna på tungan (muntorsk) och matsmältning, väderspänning eller buksmärta (intestinal Candida) . Andra symtom är hjärnan dimma, hudutslag och röda kliande ögon.

Behandling

Ett antal receptbelagda och receptfria läkemedel finns tillgängliga för att behandla infektioner orsakade av candida jäst. De är vanligen formulerade som vaginalkräm eller stolpiller och inkluderar: nystatin, flukonazol (Diflucan), ketokonazol och klotrimazol. Naturläkemedel för Candida jäst har traditionellt framställts av örter som vitlök, tea tree olja och gentiana violett.

Antimykotika

mot svamp läkemedel som används för att behandla Candida jäst infektioner arbete genom att döda eller hämma tillväxten av candida jäst . Idag är vissa stammar av Candida jäst blir alltmer resistenta mot dessa mot svamp läkemedel.

Previous:nothing Next:vad som gör ben stark?

Relaterade artiklar


 • Hur lång tid efter befruktningen kan du testa för graviditet?
 • Hur sluta röka med patch
 • hur man kan gå off vikt snabbare
 • om tonåriga motion och stapeldiagram muskel
 • Bayer smärtlindring
 • vinter säkerhetsbestämmelser
 • biverkningar av morgonen efter-piller
 • Vikten av dricksvatten under graviditeten
 • användningsområden för Desitin
 • Hur är diabetes passerade genetiskt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com