klimakteriet och hormonnivåer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-20
Försöker få igenom perimenopause och i klimakteriet med minsta möjliga antal symtom, av vilka en del kan vara ganska försvagande, är en utmaning. Reining i hormoner som har löpt amok eller har minskat till en punkt där de inte längre ger nytta för en kvinnas kropp kan medföra ganska gåta. Hormoner, medan stor nytta för vårt system när vi är yngre, kan börja vända mot oss. För mycket av detta, för lite av det, kan resultera i en uppsjö av andra medicinska problem, vilket sannerligen inte målet.

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

Östrogen

Östrogen är drottningen av hormoner, vilket gör det möjligt för oss att fortplanta sig. Det är också till nytta för vår hud och i princip alla andra organ i vår kropp. När vi når en viss ålder, minskar östrogen och inte längre ger oss fördelarna och det skydd som den en gång gjorde. Men ibland innan den krymper den beslutar att explodera, vilket resulterar i östrogen under belastning. Många perimenopausal kvinnor befinner sig i en ständig fas av agitation orsakad av östrogen dominans, där de upplever värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar, viktökning och en oförmåga att koncentrera sig. För mycket östrogen kan skicka en kvinna i ett konstant tillstånd av PMS. Östrogen kan komma ur handen när progesteron, den andra vital kvinnligt könshormon, minskar. När progesteron minskar, sker ägglossningen inte, men du kan fortfarande har en menstruationscykel.

Progesteron och vätskeretention

Progesteron är östrogen gatekeeper, hålla ett finger på det, så det inte blir utom kontroll. När progesteron inte längre finns kvar i tillräckliga mängder, östrogennivåerna kan spiral.
När produktionen av progesteron vacklar, kan du behålla vatten och utseende och känsla uppblåst, trots brist på progesteron inte tekniskt få dig att gå upp i vikt.
Enligt Menopauseatoz. com, naturläkemedel som att äta enbär, persilja, maskros och /eller tar vitamin B6 eller C-vitamin, som ökar vätska utgång kan hjälpa om du behåller vatten. Livsmedel som hjälper dig att bli av med överflödig vätska omfattar gurka, vattenmelon, cornsilk te, majs, sparris och vindruvor.

LH och FSH

luteiniserande hormon (LH) är ett hypofyshormon. Kombinerat med follikelstimulerande hormon (FSH) kan dessa två hormoner orsaka problem för en kvinna under klimakteriet, enligt Mothernature. com och Emedicine. medscape. com. FSH kan flera upp till 20 gånger sin original (och normal) nivå som man försöker att kompensera för bristen på progesteron och östrogen. Om kroppen känns ur smäll, är det förmodligen. Vissa kvinnor väljer att genomgå hormonersättningsterapi (HRT) för att dämpa symtomen, men det har risker, inklusive bröstcancer och hjärt-kärlsjukdomar. Women's Health Initiative (WHI) gjorde en omfattande studie, som i slutändan visade att kvinnor som tog konventionell HRT hade en högre risk att utveckla bröstcancer, blodpropp och stroke.

balansgång

När östrogen minskar och testosteron visar sitt fula tryne (alla kvinnor har testosteron) kan detta leda till uppkomsten av ansiktshår och förlust av huvudhår hos kvinnor i klimakteriet. Kvinnor också kommer att börja gå upp i vikt runt deras mittsektion snarare har viktökning jämnt fördelad, eftersom det var tidigare i deras liv.
När östrogen är slut, gör kroppen ett försök att hitta en östrogen källa på annan plats enligt Bodylogic. md. com. Östrogen finns i fettceller, så kroppen omvandlar kalorier till fett, vilket resulterar i östrogen produktionen och även får dig att gå upp i vikt.
Enligt Womentowomen. com kan äta soja hjälpa till att öka dina östrogen nivåer. Soja har också visat sig vara effektiva för att bannlysa värmevallningar och nattliga svettningar.
Progesteron krämer och geler finns tillgängliga som ytterligare kan öka progesteron nivåer, men det finns risker att nästan varje form av behandling. Diskutera för-och nackdelar med din läkare. Du kan välja att rida ut stormen utan någon medicinsk åtgärd eftersom ni fruktar att biverkningarna av behandlingen är farligare och mindre tilltalande, än vad du upplever.

Herbal metoden

Andra kvinnor försöker lugna sina hormoner genom naturläkemedel, inklusive Don Quai, bockhornsklöver, humle, silverax, Vitex, ginseng och lakrits. Mothernature. com konstaterar att silverax har visat sig sänka nivån av luteiniserande hormoner.

Diet

Ändra din kost. Undvik koffein, skära ned på vätskor i allmänhet om du känner dig uppsvälld och skära ner på mängden protein du äter. Du kan uppleva mer gasbildning under klimakteriet, så undvika den mat som du vet kommer att göra dig gasfyllda.

Previous:nothing Next:Vad händer när blodsockernivåerna stiger?

Relaterade artiklar


 • taurin och lärande
 • hur man överlever den två veckor vänta (utan att förlora ditt sinne)
 • tecken på högt blodtryck i tidig graviditet
 • tecken på trötthet
 • hjärtsjukdomar och stroke terapi
 • vad man ska förvänta sig av Plan B
 • hur man nytta av att dricka renat vatten
 • vad som orsakar svampinfektion i barn?
 • användning av ichthammol salva
 • om barn ont i öronen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com