klimakteriet och ömhet i brösten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-07
Det kanske förvånar dig som du är segelflygning, eller snubblade, i klimakteriet som du befinner dig i mycket öm, öm och förstorade bröst. Detta är inte ovanligt. Det påminner om att gå igenom puberteten igen, när din ludna hormoner var upplopp. Jo, de är upploppen på nytt. Under klimakteriet, vilket leder fram till klimakteriet, är hormonell obalans ganska mycket snarare regel än undantag

ÖSTROGENDOMINANS

När en kvinna går in i klimakteriet, gör hon inte regelbundet ägglossning som hon gjorde som en yngre kvinna. När en kvinna inte har ägglossning, även om hon kan ha en period, hon är inte producerar progesteron, som spelar en viktig roll i att hålla östrogen höll inne i. Om en kvinna är progesteron bristfällig, kan hon sluta med östrogen dominans, vilket är en term myntades av Dr John Lee. Progesteron, när de förekommer, balanserar och normaliserar effekterna av östrogen. Östrogen bygger vävnad. Om progesteron är inte där för att begränsa detta, kan brösten blir större, svullen och öm mycket, enligt Lef. org.

Fibrocystiska bröst

Som en kvinna åldrar, ska hon ägglossning mindre så hon slutar upp med massor av östrogen och progesteron ingen, som bara bildas när ägglossningen inträffar. Detta kan leda till fibrocystiska (knölig) bröst som gör ont
Under en kvinnas liv, kan hon märka att hennes bröst svälla och bli anbud, innan hennes tid, vilket är normalt, enligt Medicinenet. com. Men när hon är perimenopausal, eller helt klimakteriet, och är att inte ha en regelbunden menstruation, eller dess ankomst är slumpartad i bästa fall bröst celler som normalt sloughed bort och ut ur kroppen, precis som slemhinnan i livmodern, under en period, gör inte gå någonstans eftersom det inte finns en menstruation.
Dessa celler går igenom en programmerad celldöd som kallas apoptos, och när detta inträffar, enzymer skrida till verket och börja smälta cellerna inifrån. Cellerna bryta ner, lämnar cellulära fragment, som dessutom delas upp efter gatsopare celler. De gatsopare celler är inflammatoriska. Detta kan leda till fibros eller ärrbildning i bröstvävnaden. Den loberna och kanaler som finns i körtelvävnad av brösten kan skadas. Hormonlik ämnen som påverkar duktal, strukturella och glandular stöd celler frigörs. Brösten blir ömma och knöliga och beskrivs som fibrocystiska.

Goda och de dåliga

Om dina bröst är så ömt att de är att göra dig olycklig, diskutera detta med din läkare och hon kan ge dig råd om vad steg att ta. Vissa människor väljer att använda naturligt progesteron (gulkroppshormon inte, som är en syntetisk hormon) grädde eller gel för att underlätta deras klimakteriebesvär. Men det finns alltid en baksida. För mycket progesteron kan leda till kramper, oro, acne, dimmig hjärna, håravfall, utveckling av ansiktshår, depression, humörsvängningar, mitten av cykeln smärta, problem minne, torrhet i slidan, uppblåsthet, svullnader och viktökning, enligt Cl- klrambo-ivil. tripod. com, så att inte experimentera på sig själv. Få råd av en läkare, som förhoppningsvis vet vad han talar om.

Mastalgia

Dr Dixie Mills kvinnor till kvinnor möter ofta patienter som klagar över bröstsmärtor, som kallas mastalgia. Hennes rekommendation är att först och främst vara medveten om vad du äter. Att hon bedömer att en kvinna ta dagligt tillskott som innehåller E-vitamin, omega-3 och B-vitaminer. Få tillräcklig motion och vila, samt att lära sig att bättre hantera din stress, kommer att minska klimakteriet symtom. En del kvinnor dricker jättenattljusolja te för att minska smärta i brösten. Enligt Mills, har ryska kvinnor varit kända för att lägga kålblad på sina ömma bröst, varefter de svepa sina bröst i varma bomull linne och somna. Detta minskar enligt uppgift bröst smärta och ömhet. Om du tar p-piller, eller som genomgår hormonbehandling (HRT) hormonerna i dessa droger kan mycket väl vara bidragande till din ömma bröst. Du kanske vill ompröva använda dem.

Dike Bra

Om din bh är kör du galen och förvärrar problemet, dike det. Det kan inte vara lämpligt att göra detta på jobbet, men du kan säkert gå braless i avskildhet i ditt eget hem.

Previous:nothing Next:abort metoder

Relaterade artiklar


 • Vad är ayurvediska örter?
 • den bästa medicinen för spädbarn med sköldkörtelproblem
 • orsak av svamp
 • hur man kan bli av med löss naturligt med majonnäs
 • hur du kan hjälpa Alzheimers hjärnan med naturliga kosttillskott
 • hur du skyddar dig från e coli-bakterier
 • hur påverkar salt pH i vattnet?
 • ADHD test för barn
 • hur du ändrar ditt örontermometer från Celsius till Fahrenheit
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en svullen läpp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com