när du ska använda graviditetstester

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-12
Att tro att du är gravid ger många känslor, såsom rädsla eller upphetsning, i förgrunden i ditt sinne. Du kommer att vilja ta ett graviditetstest för att avgöra om du är gravid eller inte, men hur länge behöver man vänta med att ta en? Skulle du göra testet genast, gör det när andra symtom på graviditet eller vänta tills du missar din menstruation? Det kan vara förvirrande att försöka bestämma när du ska ta ett graviditetstest, och ibland finns det inga tydliga tecken att gå efter

Omedelbar Test

Testa omedelbart för graviditet är ett misstag. Det finns inget sätt ett graviditetstest skall upptäcka en graviditet så tidigt som befruktningen. Även blod graviditetstest på en läkarmottagning kräver implantation innan de kan upptäcka graviditetsrelaterade hormon svängningar. Vissa medicinska grad graviditetstester hävdar att de kan upptäcka graviditet så snart som sex dagar efter ägglossning, men de är inte helt korrekt. De flesta kvinnor vet inte när de har ägglossning, och ett befruktat ägg kan ta upp till en vecka innan den implantat i livmodern. Testa genast kommer sannolikt att ge ett negativt resultat och kan leda till stora överraskningar när du tror dessa resultat är korrekta. Det är bäst att vänta tills några dagar efter att du missar din tid för att ta ett graviditetstest.

Graviditet symptom

Testa eftersom du upplever vanliga graviditet symptom kan leda till besvikelse om du försöker bli gravid. I sällsynta fall kan en kvinna utveckla pseudocyesis, ett tillstånd där hon övertygar sig själv att hon är gravid och erfarenheter symptom, bland annat graviditetsillamående, men är faktiskt inte gravid. Vanliga symptom på graviditet som illamående, anbud bröst och kramper kan också misstolkas som början på nästa cykel ignoreras och. Going av symptom ensam bör inte omedelbart motivera ett graviditetstest. Om du upplever dessa symtom mer än en vecka innan din mens, eller har haft dem ett tag och har missat din tid, sedan ta ett graviditetstest.

Missad tid

Den uppenbara dags att ta en graviditet test skulle vara när du missar din tid. Men man kan inte alltid gå genom att eftersom vissa kvinnor har varit kända för att blöda under hela graviditeten på samma schema som deras perioden skulle ha kommit, andra har oregelbundna menstruationer och inte inser att de har missat när man borde ha börjat. Enligt en studie från 2004 av American Journal för obstetrik och gynekologi, rapporterade om BabyCenter. com, endast en av 18 tidiga tester resultat graviditet var tillräckligt känslig för att upptäcka graviditet den första dagen efter utebliven menstruation, de andra var tillräckligt känslig att avgöra cirka 16 procent av tidiga graviditeter.

Om du tar ett graviditetstest för tidigt, du kan få ett falskt negativt, så vänta ungefär en vecka efter att du missar din tid innan ett graviditetstest. Stress och sjukdom kan också göra att du missar din tid, så väntar den extra vecka ger dig nästan en så korrekt resultat som att gå till en läkarmottagning.

Previous:nothing Next:preventivmetod under före klimakteriet





Relaterade artiklar


 • hur man förbereder en familj kit katastrof leverans
 • hur man får smärtlindring av skratt
 • tips om mäns hälsa
 • Hur länge ska sterilisera dig nappflaskor?
 • typer av äggledaroperation
 • orsakerna till fel resultat på ett graviditetstest
 • effekter av testosteron
 • snabbaste sättet att bli gravid
 • risker med att fentermin
 • hur urinblåsan fungerar




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com