när du ska ta ett tidigt graviditetstest

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-16
Många kvinnor är oroliga att veta så snart som möjligt om de är gravida. Med den nya tidiga graviditetstester på marknaden är det möjligt att ta reda på redan innan hon saknar sin första perioden

Du behöver:.
Recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

graviditetstester

Köp ett tidigt resultat graviditetstest från apoteket eller livsmedelsbutiker. Testerna är relativt billiga och kommer förpackats som ett enda prov eller i multiplar. Det är lämpligt att köpa ett flerpack box, särskilt om du planerar att testa tidigt, eftersom du kan behöva upprepa provet för att säkerställa ett korrekt resultat.

Timing i din cykel

Läs instruktionerna på rutan för att bestämma när provet ska tas. Detta kan skilja mellan tillverkare med viss rekommendera testa så mycket som fem dagar innan en missad tid medan andra rekommenderar att man väntar tills tiden har gått förlorad.
veta när du haft ägglossning för att bestämma snart som möjligt för att testa för ett korrekt resultat. Detta kan uppnås genom att kartlägga cykel eller med hjälp av tester ägglossning förutsägelse. Enligt American Association Graviditet sker implantation sex till 12 dagar efter befruktningen. Det är när kroppen börjar producera hCG (humant koriongonadotropin) även känd som graviditetshormon. Detta är det hormon som graviditetstest upptäcker att förutsäga graviditet.

Early Morning Test

Gör testet så fort du vaknar på dagen beräknas genom att känna din ägglossning. Urinen är mer koncentrerad vid denna tid och har en högre sannolikhet innehåller tillräckligt hCG för att ge ett positivt resultat om du är gravid. Urinera direkt på absorberande spetsen av graviditetstestet enligt anvisning på förpackningen. Om du vill kan du kissar i en ren kopp och doppa den absorberande spetsen i urvalet för den angivna tiden.
Sätt tillbaka locket på den absorberande spetsen och placera testet på en plan yta. Vänta det tilldelade beloppet på tid som anges i tillverkarens instruktioner innan du läser testet. Läsa testet för tidigt eller vänta för länge kan orsaka ett falskt läsning. När lämplig tid har förflutit, hämta testet och jämför resultaten fönstret till bilderna som ingår i instruktionerna. Var uppmärksam när man jämför som de positiva och negativa indikatorer skiljer sig med tillverkaren. Även en svag positivt tecken räknas som en positiv.

När vill du testa

Om du får ett falskt resultat, vänta några dagar och testa igen. Det är möjligt att det inte fanns tillräckligt hCG i systemet ännu inte upptäckts av testet. Även om ett falskt positivt kan hända, det är sällsynt. Det är mer sannolikt att få ett falskt negativt än ett falskt positivt.

Previous:nothing Next:Hur är diabetes passerade genetiskt?

Relaterade artiklar


 • graviditet glukos testresultat
 • kalori räkning tips
 • hur man styr en hosta utan medicinering
 • botemedel för en baby mage virus
 • hals övningar vid datorn
 • medicinsk rådgivning om graviditet & hårfärgningsmedel
 • Vilken är den bästa tiden att försöka bli gravid?
 • varicosity behandling
 • hur man använder finasterid
 • rosa ögonsymptom & behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com