placenta previa behandling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-11
Placenta previa är ett tillstånd där en gravid kvinnas moderkakan om ovanligt låg i livmodern, ibland täcker livmoderhalsen. Moderkakan är det organ som förser barnet med näringsämnen som behövs, så det är viktigt att graviditet. Kvinnor med placenta previa erfarenheten i allmänhet inga problem eller symtom i ett tidigt skede av graviditeten. I de senare stadierna av graviditeten, kan placenta previa orsaka blödningar som ibland kan orsaka komplikationer som kommer att kräva en tidig leverans. Villkoret är normalt diagnostiseras via ultraljud och ytterligare ultraljud kan behövas under hela graviditeten för att övervaka hälsotillståndet

Du behöver:. .
Recept för Yaz
Sjukförsäkringskortet.

ingen behandling

I många fall kommer kvinnor med placenta previa kräver ingen behandling och har möjlighet att föra sina barn till sikt och uppleva en leverans fritt från komplikationer. Det är normalt att moderkakan att röra sig i livmodern under de 40 veckorna av graviditeten, så det är ganska vanligt för kvinnor diagnosen placenta previa för att finna att den har flyttat längre upp i livmodern när det är dags att leverera. I själva verket, endast cirka 10 procent av kvinnorna diagnosen placenta previa i mitten av graviditeten fortfarande har sjukdomen när de levererar, enligt Babycenter. com, en online hänvisning bl. a. om graviditet, förlossning och spädbarn.

Sängliggande

Kvinnor med placenta previa som upplever kraftiga blödningar som en följd av villkoret kommer sannolikt att placeras på sängläge. Vissa kvinnor kan vara på sängläge hemma, men det är viktigt att de följer strikt sin läkare beställning och aktiviteter begränsa enligt anvisningarna. Detta kan vara svårt eftersom det i många fall kvinnor kommer att spendera all sin tid liggande utom när de behöver gå på toaletten. En del läkare kommer att erkänna kvinnor med placenta previa till sjukhus för sängläge. Detta kan vara till hjälp när villkoret måste följas upp regelbundet eller förhållanden i hemmet gör sängläge svårt.

Blodtransfusion

När svåra blödningar kvarstår som en följd av placenta previa kan en blodtransfusion vara nödvändigt att ersätta förlorade blod. Ihållande allvarlig blödning är ovanligt, och i många fall om den ändå förekommer en läkare kommer att välja att leverera barnet via akut Kejsarsnitt. I de fall där barnet ännu inte är fullgången-37 veckor eller mer-en blodtransfusion kan ge barnet mer tid att växa och utvecklas innan födseln, möjligen förebygga fosterskador eller hälsotillstånd gemensam för tidigt födda barn. I vissa fall kan du få kortisoninjektion att påskynda utvecklingen av barnets andningsorganen att förebygga komplikationer om leveransen blir aktuellt.

Leverans

När moderkakan fortsätter att täcka hela eller delar av livmoderhalsen när den är dags att leverera barn, en Kejsarsnitt kommer att bli nödvändigt eftersom barnet inte kommer att kunna resa genom förlossningskanalen. Även i de fall när moderkakan ligger nära livmoderhalsen kommer en C-sektionen i allmänhet utföras för att undvika kraftiga blödningar under förlossningen. I de fall där mindre eller måttliga blödningar fortsätter att vara ett problem i hela graviditeten på grund av placenta previa, kommer läkare övervaka ofta barnet och mamman och schemalägga en C-avsnitt när barnet når full sikt och anses frisk nog att frodas utanför livmodern.

Previous:nothing Next:hospicevård alternativ

Relaterade artiklar


 • prostata behandlingar
 • tips på bra sömn
 • motion säkerhet under graviditet
 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • ordentlig hudvård
 • effekter av gestagen
 • övningar för piggare bröst
 • definition av övergrepp mot äldre och vanvård
 • hur sval hemma på sommaren utan luftkonditionering
 • endometrios symtom efter hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com