prevention och behandling av övervikt och feta barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-28
Barnfetma är ett allvarligt tillstånd som påverkar den mentala, emotionella och fysiska hälsa ditt barn. Hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes, betonade leder och låg självkänsla är bara några av de problem som ditt barn kan få om hon blir feta. Genom att förebygga fetma och behandla någon vikt problem ditt barn kan ha, kan du öka hennes chanser att växa till en frisk välanpassad vuxen

Amning

Oavsett om du är i en hög risk kategori som en överviktig mamma eller inte, amning är det bästa sättet att börja ditt barn på vägen till god näring och bra hälsa. Medical News Today sägs att studier har visat att amma ditt barn i mer än tre månader minskar kraftigt risken för honom att bli feta. Ju längre du ammar honom, desto mer fördelaktigt. Det finns ingen rekommenderad ålder att avbryta amningen och Världshälsoorganisationen rekommenderar amning till minst två och ett halvt år.
Förutom att bröstmjölk är bra för att förebygga fetma, kan formel bidra till fetma. Formula innehåller socker. Därför genom att mata ditt barn formeln i stället för bröstmjölk, är du mata henne en regelbunden dos av socker, som bidrar till fettdepåer i barnets kropp.

Nutrition

När barnet börjar börjar äta fast föda, du vill allvarligt begränsa mängden socker, enkla kolhydrater och onödiga fetter ditt barn har i sin kost. Uppmuntra henne att äta en mängd olika grönsaker, frukt, fullkorn, proteiner och livsmedel som innehåller kalcium (t. ex. mejeriprodukter, mörkgröna grönsaker-och ärtväxter). Uppmuntra henne att dricka vatten, mjölk och 100 procent juice. Utsätta henne för hälsosam mat och en mängd olika livsmedel vid ung ålder kommer att bidra ingjuta en livslång kärlek till hälsosam mat samt förhindrar henne från att bli en kräsen ätare. MyPyramid. gov erbjuder personlig matpyramiden du kan använda som en guide för ditt barns kost.
Några tips på att hålla ditt barn på ett bra näring väg är att föregå med gott exempel med dina egna matvanor, hålla livsmedel såsom läsk, chips och godis ur huset, laga mat hemma och få ditt barn deltar i måltiden förberedelser, lär era barn om kost, foder ditt barn små portioner, inte tvinga ditt barn att rengöra hennes tallrik, inte använda mat som ett kondoleans och spara avlat för speciella tillfällen.

Motion

TV, hemdatorer och tv-spel uppmuntra ditt barn att vara stillasittande. Detta bidrar till barnfetma. För att förhindra fetma, förutom att begränsa skärm tid, föreslår Riksförbundet för idrott och fysisk fostran du har minst en halvtimme om dagen strukturerad lek med ditt barn, minst en timme med din Gravid och minst en timmes gratis spela en dag för både ditt barn och din förskolebarn. Skolålder barn ska få minst en timmes motion om dagen i minst 15 minuter. Ditt barn ska göra övningar som ökar hans uthållighet, styrka och flexibilitet. För att uppmuntra ditt barn att utöva ett gott föredöme med egen friskvård, hitta aktiviteter som ditt barn är intresserad av och har hela familjen övning tillsammans-vandra, cykla, åka rullskridskor, hundpromenader, sparka fotboll, skytte tunnband, simning, dans och hitta sätt att få upp och få flytta.

Behandling

Om ditt barn redan har problem med vikten, är det sista du vill göra för att få henne att må dåligt över det. Var positiv i ditt arbetssätt. Prata med henne om vikten av hennes hälsa snarare än hennes utseende. Börja nu att ta bättre näring, mindre skärm tid och mer motion i din dagliga rutin liksom hennes. Börja gradvis med familjens nya vanor, vara flexibel och vara förlåtande för bakslag och fira små framgångar. Känna igen och undvika triggers. Om du alltid få fast food på bilresor, börja packa nyttiga snacks och flaskor med vatten för din bil resor. Har ditt barn sätta upp realistiska mål som snaska "på frukt istället för chips på eftermiddagen eller gå för en cykeltur tre gånger i veckan. När hon börjar mötet sitt mål, att märka det, beröm henne och prata med henne om detta. Du kan markera betydande vana förbättringar hos en familj picknick eller utflykt till stranden som en hyllning.

Previous:nothing Next:information om candida jäst

Relaterade artiklar


 • kalender preventivmedel
 • hur man stanna hydrerade under sommarmånaderna
 • biverkningar av Gravol
 • sängvätning botemedel för tonåringar
 • näringsvärdena i sötpotatis
 • carb räkna för barn med diabetes
 • klimakteriet och smärta i brösten
 • hur man kan vara en informerad patient
 • graviditet hemorrhoid behandling
 • beteende modifiering behandlingsplaner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com