preventivmetod under före klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-12
Det bästa råd någon kan ge dig om preventivmedel och före klimakteriet är att använda den. Pre-klimakteriet, vanligtvis kallad klimakteriet, är de månader eller år som leder fram till upphörandet av menstruation. Under denna övergångsperiod är dina hormoner kommer att studsa runt. Hormonell obalans kommer att leda till, vilket kan göra att du missar perioder. Din tid kan ha varit så förutsägbart som solen stiger varje morgon. Detta kan ha gjort vissa kvinnor att använda rytmen metoden med stor framgång, men inte räkna med denna metod under peri-klimakteriet eller du kan hamna trycka på en barnvagn på din 45-årsdag-och det kommer inte vara din barnbarn i vagnen.

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

Risky Business

Under före klimakteriet kan menstruationerna bli sporadisk och du får eller inte får ägglossning. Ett tecken på att du inte har ägglossning är ömma bröst-men inte använda detta som ett tecken på att du inte kan bli gravid. Bröst blir öm när en perimenopausal kvinna lider av östrogen dominans, vilket sker när progesteron inte görs. Progesteron är inte gjord när ägglossningen inte förekommer.

Conception fortfarande kan förekomma

Fecundity (eller fortplantningsförmåga) inte minska dramatiskt som en kvinna åldrar men det betyder inte att hon inte kan bli gravid. Dessutom kan en graviditet sent i livet föra med sig en mängd problem, bland annat en hög eller högre risk graviditet, en högre mödradödligheten, och möjligheten att få ett barn med fosterskador, liksom en högre barnadödlighet.

Fördelar och nackdelar av p-piller

Enligt en artikel på Researchgate. net skriven av GS Merki-Feld, i låg dos piller är bra för att förebygga benförlust och andra klimakteriet symtom men en kvinnas hjärt riskerna ökar med ålder och öka ännu mer om hon tar p-piller. Det rekommenderas att kvinnor med hjärt-risker, och kanske även de som inte har dem men som är äldre, använder preventivmedel (dvs kondom), spiral och gestagen-bara metoder. Diskutera detta med din läkare så hon kan ge dig råd om vad som är det bästa valet för din och dina förhållanden.

Post-Perorala antikonceptionsmedel

Womentowomen. com råder kvinnor att de inte skulle anse sig befriade från befruktningen tills de har gått 18 månader utan en menstruation efter stoppa piller. När du använder den, tar p-piller i stort sett över din hormonella cykler. När du slutar ta p-piller, kan det vara en stund, och med månader, innan din kropp är gratis och fri från hormoner som fanns i p-piller. Ägglossningen kan dyka upp när som helst efter att gå med p-piller. Kombinera det med oregelbundna menstruationer under före klimakteriet samt sporadisk, ägglossning och du kan finna dig gravid om du inte är försiktig.

Överväganden

Det finns mycket att tänka på för preventivmedel om du är pre- klimakteriebesvär, enligt Adclinic. com. Om du röker eller har högt blodtryck, en historia av blodpropp, hjärtsjukdom eller östrogenberoende cancer, ska du inte ta östrogen innehållande p-piller. Alternativet är gestagen-innehållande p-piller men det finns nackdelar med detta läkemedel, inklusive depression, viktökning och påverka det kan ha på dina ben (osteoporos). Icke-hormonella preventivmetoder (dvs barriär utgör) kan vara din bästa bästa.

Previous:nothing Next:placenta previa behandling

Relaterade artiklar


 • spa akupressur behandling
 • hur man ger blod från små vener
 • hur man använder Essure
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
 • hur man kan bota snarkar
 • vanliga förkortningar som används i blodprover
 • Hur ofta ska du sola inomhus?
 • hur man ska hantera problem under graviditeten
 • hur man förebygger irit
 • medicinsk rådgivning om graviditet & hårfärgningsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com