rätt sätt att administrera ögondroppar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-09
Det korrekta sättet att administrera ögondroppar är viktigt att veta för att undvika att dina ögon skador.

Ögondroppar kan vara nödvändiga för de med torra ögon för att rensa ut luftburet damm som kan ha flutit ut på ögat, eller på grund av en ögonsjukdom som orsakade en läkare att förskriva läkemedel ögondroppar.

Var säker på att du har blandat din ögondroppar väl innan du använder dem genom att skaka dem enligt anvisning på flaskan eller kartongen. Tvätta händerna innan du administrerar ögondroppar och se till att munstycket på flaskan är bakteriefri.

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskort.

Placement

Placering av ögondroppar flaskan vid administrering av dropparna är en viktig del av processen. Om munstycket på flaskan är för nära ögat, kan handen skaka eller huvudet kan rycka på ett sådant sätt att det uppstått en kollision. I detta fall, kan munstycket träffa faktiskt ögongloben själv och skapa måttlig till allvarlig skada.

Positionering

Placera ögondroppar munstycket ovanför ögat mot sidan av ögat med huvudet lutas så att när du pressar flaskan, kommer droppar in från ögonvrån och sprida sig över resten av ögat, vilket ger en relativt jämn beläggning av fukt över hela ditt ögongloben. Blink efter varje droppe släpps i ett försök att hjälpa ditt öga bli helt täckt med fukt eller medicin av ögondropparna.

Belopp

Det antal ögondroppar som du ska använda varierar beroende på Anledningen till användandet av dessa droppar. Om du har helt enkelt köpt fuktgivande ögondroppar från ditt lokala apotek eller livsmedelsbutik, kan du följa instruktionerna på förpackningen implicit eller helt enkelt utnyttja den mängd vätska som du tycker är nödvändigt för dina ögon.

Om du har fått dessa ögondroppar på grund av ett recept skrivs av din läkare måste du vara säker att använda exakt antal droppar anges varje gång. Också vara säker på att du säkert använda ögondropparna det exakta antalet gånger varje dag som din läkare rekommenderat.

Previous:nothing Next:vanliga förkortningar som används i blodprover

Relaterade artiklar


 • huvudsakliga funktion utsöndringsorganen systemet
 • hur att diagnostisera och behandla blindtarmsinflammation
 • kylbehandling för barn
 • om tonåriga motion och stapeldiagram muskel
 • orsakerna till svår mensvärk
 • återkommande feber hos barn
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
 • Hur påverkar kön blodtryck?
 • spel på cirkulationssystemet
 • lindring för smärta i brösten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com