rättsmedel för yrsel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-26
Om du regelbundet blir yr eller har problem att hålla balansen, kan yrsel känsla vara skrämmande. Det kan hindra dig från att kunna utföra grundläggande uppgifter i ditt liv, och det kan lämna dig förvirrad, desorienterad och frustrerad. Vissa strategier hjälper dig att lindra yrsel och njuta av en högre livskvalitet

Fixa ditt fokus

När du känner en plötslig yrsel, DrDennis O'Leary menar att nyckeln till att återställa din balans är att fokusera på en punkt i fjärran. Stå still och välja ett objekt i fjärran, som inte är i rörelse. Inom några sekunder kommer du att märka förmodligen din balans kommer tillbaka. Dr O'Leary vid University of Southern California säger att detta fungerar eftersom din hjärna behöver mer sinnesintryck från omvärlden.

Fokusera på en avlägsen objekt framför dig kan även hjälpa dig när du kör. Du kan också hålla ditt fokus på bilen framför dig tills din känsla av yrsel försvinner.

Sakta ner

Yrsel kan ofta följden av stigande för snabbt. Enligt Dr Susan Herdman, professor i huvudet och ryggen kirurgi vid Johns Hopkins, plötsliga snabba rörelser-som att stiga ur sängen för snabbt-kan leda till en sänkning av blodtrycket som kan orsaka yrsel. I stället för avgränsande snabbt ur sängen, sakta stiga till sittande ställning, pausa i några sekunder, och sedan långsamt stiga. Likaså ökar från din stol långsamt för att undvika förvirring som kan uppstå när man reser sig alltför snabbt.

Drick vatten

Yrsel kan bero på uttorkning. Drick åtta till 12 glas vatten eller mer för maximal nytta. Om du tränar eller är ute i värmen en hel del, får din kropp att kräva mer för att vara adekvat hydrerade.

Undvik dessa drycker

Några drinkar kan också göra yrselattacker mer sannolikt. Undvik te, koffein drycker och sodavatten kost som innehåller aspartam om du är benägen att yrsel. Den blodtrycksfall som orsakas av dessa drycker gör yrsel mer sannolikt att inträffa.

Vidta försiktighetsåtgärder

Skydda dig från ett fall eller annan olycka som kan orsaka allvarliga skador. Se till att ditt hem har tillräcklig belysning. Prata med din familj om att hålla saker från golvet, dessa kan en fara om du har en yr stava. Se till att golvet ytor i ditt hem har tillräcklig grund så att du inte halkar. Undvik klättra på stegar om möjligt.

varje individs situation är unik. Yrsel kan vara en frustrerande olägenheter för vissa och ett försvagande tillstånd till andra. Men du kan hitta lättnad och en bättre livskvalitet genom att följa dessa yrsel åtgärder.

Previous:nothing Next:vilka livsmedel innehåller serotonin?

Relaterade artiklar


 • hjärnan näring för barn
 • parasit rengöra för barn
 • Hur hjälper midol menstruationskramper?
 • postpartum viktminskning tips
 • Hur är slem gjort?
 • de bästa behandlingarna för hemorrojder
 • fostrets utveckling i vecka 26 av graviditeten
 • hur man kan sluta röka
 • hur man kan stoppa en dubbel joggare
 • tecken på allergisk rinit hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com