riskerna med att inte vaccinera barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-23
Som föräldrar har ni att fatta viktiga beslut varje dag om dina barn. Några av dessa beslut är lätta, andra kräver en hel del tid och forskning. Oavsett om att vaccinera ditt barn är ett mycket personligt beslut. Om du väljer att vaccinera, är det ditt jobb att se till att du diskutera alla detaljer med din läkare och välja om du vill att ditt barn fullt vaccinerade. Diskutera med din läkare vad som finns i vacciner och vilka risker är förknippade med var och en. Om du väljer att inte vaccinera, det är extremt viktigt att du förstår riskerna med detta också. Inte bara skulle detta kunna påverka ditt barn, men det skulle kunna påverka andra familjer samt

Risk ditt barn

Inte ge vaccin till ditt barn kan leda honom till en mycket större risk att smittas av en dödlig sjukdom. Två sjukdomar som verkar vara på uppgång igen är kikhosta och mässling. En läkare som arbetar med US Department of Health and Human Services "Nationella vaccinationsprogram, Dr Daniel Lax, säger:" Barn som är undantagna från skolan mandat i USA är 35 gånger större risk att mässling än barn som får sina vacciner . "Även sjukdomar som mässling kan vara dödliga.

Vissa studier har hävdat att vaccin orsakar saker som epilepsi och autism, men vacciner har räddat oräkneliga liv. Om man tittar på statistiken, eftersom användningen av vaccinationer har blivit en norm, förekomsten av sjukdomar som polio, stelkramp och mässling /påssjuka har avsevärt minskat.

risk för människors

Om ditt barn inte vaccineras på rätt sätt, då är hon inte bara riskerar sig själv, men hon är att sätta andra runt henne i fara. Om hon ådragit sig en sjukdom, såsom pertussis, då hon kunde sprida det till andra, särskilt barn, tonåringar och äldre. Bebisar kan inte ha några av de vacciner tills de blir lite äldre, så de är sårbara för sjukdomen. År 2008 fanns det en stor mässlingutbrott i Amerika, och studier har visat länkar till de källor från sjukdomen, 90 procent av fallen var hos ovaccinerade barn eller barn vars vaccination historier var inte kända. Kanske titta på ett par av sjukdomar närbild hjälper dig att fastställa hur allvarliga risker kan vara.

Stelkramp

Stelkramp är en mycket dödlig sjukdom. Merparten av tiden, kommer patienter som får denna sjukdom har fått klippa, som ledde till införandet av en bakterie som heter Clostridium tetani, till att skära. Stelkramp orsakar muskelspasmer i hela kroppen. De spasmer är mycket smärtsamma och i slutändan leda till döden.

Kikhosta

Kikhosta, eller kikhosta, är vanligast hos barn eller tonåringar eller äldre. Hosta är det vanligaste symtomet och kan vara så extrem att patientens revben kan gå sönder. Hon kan ha problem att andas också. Denna sjukdom kan leda till lunginflammation, vilket ytterligare försvårar patientens status. Kikhosta är luftburna, vilket innebär att det kan spridas genom luften ganska enkelt.

Slutsats

Om du eller ditt barn är ovaccinerade När ett utbrott inträffar, kan du bli tvungen att stanna i ditt hem för en längre tid, på grund av karantän. Detta för att skydda dig och din familj.

slutändan beslutet om huruvida eller inte vaccinera är din, men det är inte ett beslut skall kunna fattas lättvindigt. Noga väga varje alternativ finns och vad som är viktigast för dig och din familj. Forskning som vacciner är viktigare än andra och vilka sjukdomar du vill skydda dina barn från. Valet är ditt.

Previous:nothing Next:diarré botemedel för spädbarn

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra smärta i brösten
 • cellprov process
 • ont i magen rättsmedel för ett barn
 • hur kan nattblindhet förebyggas?
 • hur man använder ett kolon röret på ett barn
 • Perimenopause orsaker
 • Hur man sköter om vårdaren
 • vegan viktminskning tips
 • riktigheten i tidig graviditet tester
 • Fakta om fiskolja för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com