sicklecellanemi i spädbarn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-21
Sicklecellanemi är en blodsjukdom som påverkar de röda blodkropparna och de flesta stater nyfödda test för sicklecellsanemi innan de lämnar sjukhuset efter födseln. Spädbarn med sicklecellanemi kan ha mild, måttlig eller svår symptom och kan kräva livslång behandling. Sicklecellanemi är inte omedelbart dödande, men det kan förkorta livslängden till ca 40 till 50 år

Du behöver:.
Recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

Orsaker till Sickle-cell anemi

Ett litet barn kan bara ärva sicklecellanemi från sina föräldrar om föräldrarna både vidarebefordra hemoglobin S-genen. Om barnet ärver enda hemoglobin S-genen kommer han att vara ett drag transportör som kan överföra sjukdomen till sina barn. Drag transportörer inte har sjukdomen själv eller någon av dess symptom, men de bär risken för att överföra sjukdomen till sin avkomma. En av varje 12 afroamerikaner bär skäran karaktärsdrag cell anemi och 1 av varje 16 latinamerikaner bär drag.

Risk för Sickle-cell anemi

Sicklecellsanemi drabbar främst afroamerikaner. Enligt Baby Center, cirka 1 av varje 500 afro-amerikanska barn födda i U. S. har sicklecellanemi, vilket innebär att barnet ärvt hemoglobin S-genen från båda föräldrarna och kommer att drabbas av biverkningar eller symptom för en livstid. Hispanics är också i riskzonen för sicklecellanemi. Ungefär 1 av varje 900 spansktalande barn kommer att födas med sicklecellanemi.

Effekter av Sickle-cell anemi

Detta tillstånd orsakar några av de röda blodkropparna att halvmåneformade snarare än runda och vara styvare än normalt . De deformerade celler inte kan flöda genom kärlen ordentligt och ibland fastna i kärlen. När detta inträffar kommer den drabbade uppleva smärta. Ansamlingen av röda blodkroppar inne i fartygen kan också orsaka skador på organ och ökningen infektion risks. The drabbade cellerna också har en kortare livslängd än friska blodkroppar vilket resulterar i en brist på röda blodkroppar som kallas anemi.

Symtom på Sickle-cell anemi

Symtom på sicklecellanemi är trötthet, svaghet, episoder smärta, mjältförstoring och smärta, nedsatt immunförsvar, stroke, andningssvårigheter, bröstsmärta, problem med synen och gulsot.

Behandlingar

Mild smärta kan behandlas med över receptfria smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel. Svår smärta episoder kräver vanligen ett sjukhus vistelse så att IV smärtstillande medel kan ges. Blodtransfusioner kan vara nödvändiga för att behandla anemi och för att hjälpa till att minska risken för stroke och mjälte skador. Penicillin kan ges till spädbarn på daglig basis för att förhindra infektioner.

Previous:nothing Next:feber hos barn: När ska oroa

Relaterade artiklar


 • effektiva magövningar
 • smärta i brösten och lättnad
 • hur är leukocyter bildas?
 • behandling för klämd nerv domningar i armen
 • biverkningar av kvinnliga könshormonet ersättning
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • vegan viktminskning tips
 • fiskleverolja botemedel mot graviditet högt blodtryck
 • sondmatning instruktioner
 • hur man skyddar och förhindra att dina barn kvävs av livsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com