sinus lättnad under graviditeten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-16
Känsla nästäppa är ett vanligt klagomål bland gravida kvinnor. Enligt Baby Center. com, cirka 20 till 30 procent av gravida kvinnor lider av problem med bihålorna som inte har med allergier eller som har en virusinfektion eller en förkylning. Gravida-inducerad problem med bihålorna kallas rinit av graviditeten. Rinit av graviditeten sker vanligtvis för att den ökade nivå av östrogen i kroppen gör att slemhinnorna foder näsan att svälla. Dessutom kan nässlemhinnan svälla också på grund av den kraftiga ökningen av blodvolym som inträffar under graviditeten.

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

dricka vätska

Dricka mycket vätskor kan lindra besvär från rinit av graviditeten. Vätskor såsom vatten, te och juice och till och med buljong från kyckling soppa kan hjälpa tunna ut sekret som blockerar näsan.

Använda Steam

Steam kan hjälpa till att lossa och tunna ut slem i bihålorna och gör att du kan andas enklare. Utsätta sig för ånga av koppla av i en varm dusch eller stående över en luftfuktare eller kastrull med ångande hett vatten med en handduk över huvudet. Eftersom gravida kvinnor inte bör ta dusch eller badkar som är varmare än 100 grader Fahrenheit, kan du bara sitta i ett badrum fullt av ånga i stället för att utsätta dig själv och ditt barn att värmen direkt.

Använd en Metholated produkt

Mentholated produkter, såsom Vicks Vaporub, anses säkra för användning under graviditet. Badda lite under näsan och lukt rensar sinus passager. Alternativt koka vatten blandat med en matsked eller två av de mentholated produkten och andas in den resulterande ånga.

Använd näsdroppar

näsdroppar för näsan eller salthaltigt nässpray finns på de flesta apotek. Squirt eller spray en droppe eller två av saltlösning i näsan. Inom 5 till 10 minuter, kommer det att tunna ut slem nog för dig för att kunna blåsa näsan lättare. Du kan också prova en hemmagjord koksaltlösning genom att lösa upp 1 /4 tsk salt i en kopp vatten. Följ samma vägbeskrivning som med köpta lösning.

Använd en avsvällande Spray

Over-the-counter avsvällande sprayer i allmänhet betraktas som säkra för användning under graviditet. Dock bör du rådfråga din läkare innan du använder någon. Ibland kan dessa sprayer kan bli vanebildande och förlorar sin effektivitet. Om du måste använda en avsvällande spray, försök att bara använda den på natten om bihålesvullnad hindrar dig från att somna.

Previous:nothing Next:bästa tiden i månaden för att bli gravid

Relaterade artiklar


 • hur man använder dopplers
 • Hur man vet om du är berättigad till WIC-programmet
 • Vilka är de behandlingar för graviditetsillamående?
 • vad man ska göra innan en kolesterol check
 • botemedel mot hicka
 • barn förstoppning lättnad
 • graviditet information på fyra månader
 • ansiktsservetter fakta
 • biverkningar av progesteron kräm
 • yogaövningar från Indien
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com