sondmatning instruktioner

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-19
Var det en nasogastrisk inmatningsröret går in i magsäcken via nos, eller en perkutan endoskopisk gastronomi röret som går till magsäcken genom ett hål i området hud eller jejunostomi slang som går in i tunntarmen genom en liten hud öppning, matningssonden är viktigaste kanaler för nutrition för patienter som inte kan äta på egen hand. På grund av sin betydelse för en konvalescent patient måste du hantera utrustningen med yttersta omsorg för att förhindra någon form av infektion

renlighet och hygien

Se alltid till att röret och patienten i ett rent område, borta från husdjur och någon källa till förorening. Undvik råa livsmedel kommer i närheten av röret för att förhindra infektion från levande organismer. Bortsett från tvätta egna händer noga, gärna med antiseptisk lösning, innan hantering av utrustning, torka av bordet eller arbetsområdet rent med antiseptisk lösning om möjligt. Om inte är möjligt, sprida en ren handduk på det före utfodring förfarandet.

Sporadiska utfodringsanvisningar

Efter montering erforderlig utrustning såsom näringsmässiga vätska, vätska väska, vatten och spruta, stänga klämman på utfodring påsen och häll den näringsmässiga vätska in i det långsamt och försiktigt. Ansluta den till en stolpe inte mer än ett par meter eller mindre än en meter ovanför huvudet. Unclamp påsen så att vätskan rinner i röret för utfodring väskan, eliminera all luft och sedan klämma fast locket. Spola den faktiska inmatningsrör med vatten i en spruta och anslut den till slangen för utfodring påsen. Öppna klämman, försök att reglera flödet så att droppa sker vid fyra droppar i en minut. När matningen är klar stänger utfodring påsen rörets klämma. Ta tuben för utfodring påsen och den faktiska inmatningsrör isär och tvätta senare med vatten med hjälp av en spruta. Nästa steg är att rengöra utfodring påse noggrant med diskmedel så att med det fortfarande inga spår av rengöringsmedel. Slutligen hänga utfodring väskan för att torka i förberedelse för nästa före användning.

Kontinuerlig utfodring Instruktioner

I så fall behöver du två utfodring väskor som helst, så att medan man är tvättade och de torkas kan den andra användas för utfodring förfarande av patienten. Metoden för att använda utrustningen i kontinuerlig matning skall vara samma som de sporadiska metoden, förutom att varje gång du administrera näringsmässiga vätska, häll er i tillräckligt på mellan 8 och 12 timmar av utfodring. Också var 4 till 6 timmar, måste inmatningsröret att spolas med en vatten spruta och en gång varje dag, måste utfodring stoppas för att ta en utfodring påse bort för tvätt och ersätta den med den andra.

Previous:nothing Next:Hur man köper akut p-piller

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen
 • biverkningar av avsvällande medel
 • risk för graviditet
 • lungproblem i spädbarn
 • hur man ska förstå vestibulär dysfunktion
 • hur man nytta av att dricka renat vatten
 • förstoppning lättnad för ett barn
 • tympanoplasty hos barn
 • tips om upprätthålla konditionen
 • hur du tar en andningsfrekvens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com