steg att vara frisk

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-27
Det finns så många olika åsikter om vad det innebär att vara friska. Miljarder dollar spenderas varje år på diet ensam. Medan det finns kanske tusentals inställningar för välmående, finns det flera viktiga faktorer som bör vara kärnan i varje plan

Ät gott

Äta är väl olika för varje person. Den amerikanska regeringen amerikanska Dietetic Association har fastställt grundläggande riktlinjer för hälsosam kost, men förstår att vad varje person äter är en komplicerad blandning av kultur, politik, klass och hälsa. Diskutera några hälsofrågor eller funderingar som du har med din läkare och forska om ett sätt att äta som fungerar för dig och innehåller tillräckliga mängder av näringsämnen. Välj hela, naturliga livsmedel, som korn, magert kött eller frukt och grönsaker över socker, bearbetade snacks och snabb fet mat för det mesta.

Motion

Enligt University of Washington, gör övning du leva längre, ökar din immunitet och ökar styrka, energi och flexibilitet. Det minskar benförlust, depression och överviktig. American Heart Association rekommenderar att göra 30 minuters måttlig aerob träning, fem dagar i veckan.

Hantera stress

Enligt American Psychological Association, stress ökar risken för stroke, hjärtinfarkt och tarm problem. Det sänker också immunförsvaret förmåga att bekämpa sjukdom och sjukdom, orsakar huvudvärk och muskelvärk och kan även leda till depressioner. Stress är en av de svåraste sakerna för kroppen att lindra. Lindra stress genom att utveckla en sund anpassningsmekanismer för problem, gör aktiviteter du gillar och träna. Vissa människor att hantera stress genom att ha husdjur, att delta med andlighet eller fokusera på en hobby eller intresse.

Få förebyggande vård

Förebyggande vård, liksom regelbundna hälsokontroller, physicals, tandvård och tentor ögat kan se sjukdomar i tidiga stadier, när de är mest behandlingsbara. De kan också uppskatta din risk för att få en viss sjukdom eller ett tillstånd och du kan ändra din livsstil för att sänka risken.

Sleep Well

Enligt forskare vid University of Washington, "att vara sömnig minskar din koncentration, ökar humörsvängningar, och orsakar många bilolyckor. "Otillräcklig sömn också negativt påverkar hormon cykler av kroppen och saboterar viktnedgång attempts. The American Sleep Association rekommenderar sju till åtta timmars oavbruten sömn per natt för optimal hälsa.

Vårda sunda relationer

Enligt Northwestern University , människor som inte har sunda relationer i sitt liv är mer benägna att engagera sig i riskfyllda beteenden som droger och alkohol. De är också mer sannolikt att vara deprimerad och att överäta eller utveckla destruktiva vanor. Enligt en studie, "ökat sannolikheten för sjukdom och förtida död av alla orsaker med 200 till 500 procent eller mer, oberoende av beteenden. " Ofta långvarig ensamhet Efter att ha lyckliga förhållanden och nära relationer med vänner och familj ökar både hälsa och livskvalitet.

Previous:nothing Next:steg för att göra HLR på ett barn

Relaterade artiklar


 • processen för klimakteriet
 • långsiktiga effekter av tidig födsel
 • biverkningar efter avslutad användning av p-piller
 • vad är en kolesterol gräns?
 • vad som gör öron arbete?
 • ryggövningar under graviditeten
 • hur man eliminerar fot och sko lukt
 • information om muskelsystemet
 • antiinflammatoriska läkemedel biverkningar
 • hur man ansöker om välgörenhet vård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com